Петък, 19 Юли 2019
Четвъртък, 07 Февруари 2019 13:24

Александър Сиди: Ромите с по 7 деца на помощи имат по-голям доход от хората на минимална заплата

Депутатът от „Обединени патриоти“ обяснява концепцията за справяне с ромския проблем

Предлагаме спирането на социалните помощи за ромите при отказ от труд. Няма как човек, който е отказал два пъти работа да се издържа на помощи. Лесно се доказват такива хора, които са само на помощи или ТЕЛК, а шофират луксозни коли или вдигат сватба с 1000 души.

Това заяви депутатът от "Обединените патриоти" Александър Сиди в сутрешния блок на БНТ. Той коментира плана за справяне с престъпността сред циганите, огласен вчера от лидера на ВМРО Красимир Каракачанов в социалните мрежи.

"Ромите с по 7 деца, които са на социална помощ получават общ доход, повече от хората на минимална заплата", каза още той.

"В по-малките градове има глад за деца в детските градини, нека ромчетата да ходят. Оказва се така, че като попаднат в първи клас те не знаят български, за това трябва да ходят на детска градина", разкри Сиди.

"Традицията при ромите за раждане под 14 години е незаконна. Ще има съд за мъжете, които са се съвокуплили с деца под 14 години. Случва се така, че родителите на непълнолетните родилки получават надбавки за тях, а момичетата за детето си. Когато им се спрат помощите ще започнат да се замислят", допълни той.

"Има задължителна програма за ваксинация, която обаче не обхваща гетата, предлагаме да бъдат ваксинирани и тези хора, заедно с по-възрастните", коментира още депутатът.

"Не наслагваме етническо напрежение, наслагват го хората в гетата, които заявяват, че нямат задължения, а само права", завърши Александър Сиди.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 07 Февруари 2019 13:24
  Сидеров вече не е председател на ПГ на Патриотите

  Той е бил свален от поста с гласовете на 20 депутати от ВМРО и НФСБ

 • Четвъртък, 07 Февруари 2019 13:24
  Борисов: Никак не ми е приятно да арестувам доктори. Премиерът разпореди и спешни мерки заради масовата популация на комари край Дунав

  Министър-председателят Бойко Борисов предупреди всички медици, които издават болнични, да внимават много, защото държавата се е заела с подозрителния им скок на 3,5 млн. през 2019 г. срещу 2 млн. за миналата година.

  "И нещо, което много ме тревожи - болничните са над 3,5 млн. Това е страхотен бич за работодателите. Някой си пълни джобчетата с раздаване на болнични листове. Това са милион и половина повече заболели, което няма как да е истина", заяви Борисов.

  В същото време "големи групи от хора взимат болнични и отиват да берат гъби, ягоди", недоволства министър-председателят.

 • Четвъртък, 07 Февруари 2019 13:24
  Каракачов внесе ромската концепция в Министерски съвет

  Внесох в Министерския съвет Концепцията за промени в политиката за интеграция на циганския (ромския) етнос в България и мерките за реализацията им и ще настоявам тя да се приеме, съобщи вицепремиерът по обществения ред и сигурността, министър на отбраната и лидер на ВМРО - Българско национално движение Красимир Каракачанов, цитиран от пресцентъра на партията

Оставете коментар