Петък, 19 Юли 2019
Събота, 02 Март 2019 10:48

Сидеров: Отношенията в малката коалиция трябва да се решават по мъжки, а не с писма в стил "прелестта на изоставената ученичка, която пише на гаджето си”

Твърденията, че иска да води листата на патриотите за евроизборите, са дошли от интриги и може би от коалиционните партньори

Отношенията в малката коалиция трябва да се решават по мъжки, а не с писма в стил: "прелестта на изоставената ученичка, която пише на гаджето си", каза Сидеров. Това заяви лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров пред Нова телевизия.

"Най-нормално се отнасяме помежду си", категоричен е Сидеров и добави, че от негова страна няма знаци и действия за край на коалицията "Обедини патриоти".

Сидеров изтъкна, че той самият бил моторът за създаването на коалицията през 2016 г., с което изместили ДПС от третото място в парламента. Той съжалява, че партията на ВМРО е тръгнала да разцепва коалицията "Обединени патриоти".

"Както и да се явим на изборите трите партии, трябва да спазим управленската програма докрай и да не се свързват евроизборите с управлението. Борисов най-после ще си изкара един мандат докрай и ние ще бъдем гарант затова ", каза Сидеров и уточни, че коалицията ще бъде успешна, когато завършат управленската програма.

"Дотук сме се справили, кворумът е осигурен, правителството има нашата подкрепа. Мъжкото поведение е не да си пишем сълзливи писма, а да си изкараме управленския мандат. Така правят мъжете", заяви той.

Ние не сме седнали в компания, няма отношения, прегръдки и целувки, а сме събрали за управленската програма, отсече Сидеров и опроверга появилата се информация в медиите, че иска да води листата на патриотите за евроизборите.

По думите му тези твърдения са дошли от интриги и може би от коалиционните партньори.

Той припомни, че във вторник имало съвет на трите партии и там не е ставало дума за водачески места, нито затова как ще се явят партиите на евроизборите.

Сидеров заяви, че това ровичкане в отношенията е досадило на публиката, която може да превключи канала в политическия смисъл на думата.

"Да не занимаваме хората с това къде сядаме на масата", призова Сидеров и допълни, че няма никакъв трус в малката коалиция.

Той коментира и за закупуването на изтребителите F-16 за нуждите на ВВС. По думите на Сидеров това е неправилна сделка и не е нужна за България. Сделката за самолетите не е била записана в управленската програма, каза Сидеров.

Лидерът на "Атака" се надява, че Каракачанов ще преосмисли решението си и заяви, че "ако имаме нужда от F-16, то САЩ нека ни ги подарят в знак на добро приятелство".

В опита си да изясни отношенията в малката коалиция водещата на няколко пъти се опитваше да зададе конкретни въпроси, но те бяха парирани от лидера на "Атака".

"Защо журналистите не се разбунтуват и не излязат на протест пред Министерския съвет, за да разберат какво прави генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в България".

Припомняме, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг бе на двудневна визита в България. Той се среща с премиера Бойко Борисов и с президента Румен Радев. По време на официалните му визити бяха обсъдени сътрудничеството в сферата на сигурността и отбраната и стабилността на региона.

Лидерът на "Атака" негодува, че на вчерашния брифинг в Министерския съвет журналистите са били без право да задават въпроси. "Вие стояхте там, не възроптахте, че ви държат като стойки зад камерите", ядоса се Сидеров и посочи, че ако той бил отишъл в Министерския съвет, щяло да бъде изтълкувано като нахлуване.

"Вие сте медии и защо си мълчите? Защото големият брат в лицето на Столтенберг е дошъл тук", каза Сидеров.

Ще намерите ли кураж да питате премиера Бойко Борисов за какво е разговарял с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, запита отново Волен Сидеров водещата, която неколкократно се опита да внесе яснота за отношенията в малката коалиция на патриотите във връзка с номинациите за евровота. Нейният отговор беше, че ако има възможност, ще пита.

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 02 Март 2019 10:48
  Финансовото министерство имало резерви по проекта на рамково споразумение за F-16 (документи)

  Въпреки смело актуализирания бюджет и заявки пред медиите, че може да платим без проблем и накуп изтребителите, Министерството на финансите е с резерви по сделката, става ясно от писмо на Владислав Горанов до министерствата на отбраната, икономиката и външните работи, с което BIG5 разполага

 • Събота, 02 Март 2019 10:48
  Проф. Евгений Дайнов: Голямата беля на ГЕРБ е, че се краде в чудовищни количества

  Икономиката се задушава от създаването на картели и монополи, които не допускат конкуренция. Бойко Борисов иска да установи едноличен авторитарен режим върху обществото и икономиката, само че единственият начин това да стане, е той да въведе реално диктаторски режим, а не тази мека полудиктатура, която има в момента, а той няма нито желанието, нито ресурсите да въведе реална диктатура. Вечната драма на Бойко Борисов е, че конструира обществото така, че да бъде диктатура, но не може да я въведе, коментира политологът в интервю за радио „Фокус“

 • Събота, 02 Март 2019 10:48
  Правителството одобри актуализация на бюджета заради сделката за Ф-16

  Замразяват се проектите за нови кораби и бронирани машини. Заради сделката в края на юни беше емитиран вътрешен дълг от 300 милиона лева.

  Министерски съвет одобри проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2019 година, съобщиха от правителствената информационна служба.

  Това е втора актуализация на бюджета през годината. Първата беше заради намаляването на партийните субсидии. Този път кабинетът трябва да осигури допълнителен ресурс за закупуването на военната техника, като по-късно през месеца ще бъде поет още дълг от вътрешния пазар. Очакваната сума на новите задължения е 200 млн. лева.

  Законопроектът е изготвен във връзка с придобиването на нов тип бойни самолети от въоръжените сили на Република България, които са от изключителна важност за националната сигурност и отбраната на страната, за прилагане на механизмите на колективната отбрана на НАТО и общата политика за сигурност и отбрана на ЕС, се уточнява в съобщението.

Оставете коментар