Неделя, 05 Април 2020

Четвъртък, 14 Март 2019 09:48

Боян Чуков: Цялата история с дълга на мюфтийството беше показване на мускули от една от партиите в България – ДПС

8 милиона лева е много несериозна сума, за да се свържа с нашата национална сигурност, смята политическият анализатор

"Цената на историята с дърветата на мюфтията бе показана на мюсюлманите от една партия в България - ДПС." Това заяви политически анализатор Боян Чуков пред bTV по темата с опровержение на дългове на вероизповеданията.

По думите му 8 млн. лева е много несериозна сума, за да се свържа с нашата национална сигурност. Той е категоричен, че ДПС иска да покаже, че може да се наложи.

"Българските мюсюлмани до този момент са изключително лоялни граждани към България. Просто държавата трябва да се погрижи да ги предпази от радикализирането на исляма на нашата територия", подчерта Чуков. Той е на мнение, че мюсюлманското вероизповедание трябва да бъде откъснато от всякакви финансови потоци, които идват от чужбина.

Припомняме, че вчера председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че ГЕРБ се отказва опрощаване на дълговете на мюфтийството.

Политологът Анна Кръстева пък беше категорична, че политиците у нас трябва да престанат да правят политика, която се ревизира на следващия ден. "Това разрушава доверието на гражданите в политическите институции. Трябва да се мисли преди вземането на решението, а не след него", посочи тя.

Чуков и проф. Кръстева коментираха и темата за Брекзит.

Според Чуков Брекзит няма да се отложи. Той цитира холандския премиер Марк Рюте, който заяви, че британският парламент прилича на кораба "Титаник", който гласува дали да заобиколи айсберга. Според ЕС може да има удължаване, но трябва да бъде ясно за какво точно ще се дискутира. Чуков подчерта, че Брюксел не е склонен отново да тръгне на този преговорен процес между Тереза Мей и Юнкер.

По думите на политологът проф. Анна Кръстева, за да склони Европа, трябва да има по-ясно дефинирана оферта от Обединеното кралство. Според нея британските депутати трябва да заявят категорично на Брюксел, че в определен период ще излязат с ново предложение, за да им се даде отсрочка. 

"Основен проблем при Брекзит е границата между Република Ирландия и Северна Ирландия", изтъкна Чуков. Британците много добре знаят, че това може да стане проблем, много по-дълбок от този в Испания с Каталуния, допълни той.

nbox.bg

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 14 Март 2019 09:48
  Боян Чуков: В навечерието на един нов свят

  Живеем в странно и объркано време. Западната коалиция спешно напуска Близкия Изток. На терена около сирийските нефтени находища остават само англосаксонците. Най-вече със своите частни военни компании. А Венецуела и Куба изпращат екипи от военни лекари в Италия. Руски военни медицински конвои „щурмуват“ Рим и Бергамо. Китайците обгрижват болните от коронавирус италианци. Дали светът е полудял?

 • Четвъртък, 14 Март 2019 09:48
  Принц Чарлз е с коронавирус

  Информацията е на говорител на "Кларънс Хаус"

 • Четвъртък, 14 Март 2019 09:48
  Боян Чуков: На прага сме на радикална подмяна на елитите в Западна Европа и САЩ

  "Когато светът се справи с коранавируса, той вече няма да бъде същият. Просто ще имаме най-вероятно нов лидер в света. Това ще бъде Китай. Светът ще преосмисли понятието "свобода"," твърди експертът по международна сигурност

Оставете коментар