Понеделник, 20 Януари 2020
Петък, 17 Май 2019 10:52

ТОЛ системата да е съобразена с възможностите на гражданите

Фалшива новина и спекулация са тиражираните публикации, че офшорна фирма ще събира тол таксите, коментира по-рано заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков

ТОЛ системата да е съобразена с възможностите на гражданите и да не се отрази в шокови цени на основи стоки, коментираха пред БНТ Христо Христов от съюза на международните превозвачи и Явор Панталеев от Националния съюз на спедиторите.

ТОЛ системата показва добрите намерения в лицето на премиера да се търсят компромиси за такси и правила, бизнесът смята, че е правилно да има ТОЛ такси, няма по-добро, но при нас самата обезпеченост на таксите не е готова и не е подготвена системата. Самите такси и ценообразуването не са съобразени с покупателната способност, обясни Христов.

Като превозвачи нямаме ресурс и искаме ТОЛ да се по магистрали и първокласни пътища и цените да бъдат реални, за да не се отрази в шоково поскъпване на основите стоки, допълни Панталеев. 

Защо трябва да тръгваме колко липсва в цялата система 600 или 800 млн. лева, а не от покупателната способност, след като години не сме се интересували от пътната инфраструктура, коментира Христов.

Според Панталеев, е важно да може да планира с какви разходи ще се сблъскат, явно ще има 3 месечен тестов период. За нас е важно да има време да предоговорим цените за да няма фалирали в бранша. Това което се случи вчера е хубаво, но след това тези данни трябва да бъдат анализирани с достатъчно време и да се даде още време, всеки да прецени с колко да се коригират цените, 

По думите на Христов, след тези 3 месечни тестове да се разбере как е направена връзката с НАП, граничните пунктове. Българският гражданин трябва да е с приоритет и как, и какво може да плаща той.

"МРРБ има ясно разпределени функции и не съм в течение на конкретните действия на Агенция "Пътна инфраструктура" по отношение на ТОЛ системата", обясни преди дни заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев по повод отхвърлянето на цената на ТОЛ системата от страна на превозвачите.

Фалшива новина и спекулация са тиражирани публикации, че офшорна фирма ще събира тол таксите, коментира по-рано заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 17 Май 2019 10:52
  Превозвачите искат оставката на регионалната министърка, протестират на 13 януари

  Ще се включат над 3000 превозни средства на автобусните превозвачи, над 2000 товарни превозни средства, съответно толкова са и таксиметровите превозвачи, които ще подкрепят протеста

 • Петък, 17 Май 2019 10:52
  Нанков: Няма да се въвежда воден режим в Ботевград, Шумен и Търговище

  По думите на заместник-министъра на регионалното развитие вода в Перник може да има през март

 • Петък, 17 Май 2019 10:52
  Емил Караниколов: До 1-2 дни решаваме как ще докараме водата на яз. "Студена"

  "Незабавно трябва да започнем работа по пречиствателната станция на Перник. Има много мътна вода от валежите, почистили сме няколко водни канала, по които да влиза по-сериозен приток към яз. "Студена". Вече имаме машини, имам проектанти, за да пречистваме по-добре водата и да спестяваме. До 15 дни ще можем да го приключим".

  Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов на брифинг на кризисния щаб в Перник, предаде Канал 3.

  "Пускаме чисто ново трасе, държавата ще го финансира. Трасето е готово. То ще преминава през имоти на "Стомана". Те ще ги дарят. От утре започваме изчистваме на трасето на този клон 2. Днес кризисния щаб и кмета ще подготвят доклад за необходимите средства. Два дни правим обследване по планината, има вода. До 1-2 дни ще решим как ще докараме водата на яз. "Студена". Ще има среща с хората, които ще направят сондажи. Поне от около 200/300 л/сек дебит от пещерите ще бъде осигурен.

Оставете коментар