Неделя, 08 Декември 2019
Четвъртък, 11 Юли 2019 10:26

Извънредно положение в Гърция

Шестима души са загинали при мощна буря, която се разрази снощи в популярния туристически район Халкидики. Повече от 100 са пострадалите.

Стихията, придружена от силни ветрове, дъжд и градушка е изкоренила дървета, има и отнесени покриви и автомобили.

Всичките 6 жертви са чуждестранни граждани. Двама чешки туристи са били убити, след като караваната им била отнесена от ветровете и водата.

Румънка и 8-годишното й момче са загинали след срутване на покрив на ресторант. Другите жертви са двама руснаци, затиснати от паднало дърво.

Властите обявиха извънредно положение в Халкидики, а новоназначеният министър на гражданската защита се очаква да посети района днес.

„В момента в генералното консулство не са постъпили сигнали за пострадали български граждани”, заяви пред NOVA Красимир Серафимов, първи секретар на генералното консулство в Солун.

По думите му от през нощта всички ресорни служби са изпратили свои екипи в областта, а над 40 машини са работили за разчистване на пътищата. Работило се е и по възстановяване на електроподаването на местата, където то е било прекъснато.

„Има множество изпратени екипи на Спешна помощ, които да оказват помощ”, обясни още Серафимов.

 

 

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 11 Юли 2019 10:26
  Разкрита е голяма мрежа за фалшиви горива - 20 ареста досега (видео)

  Производството тръгва от голяма българска компания за производство на петрол със собствена рафинерия в близост до Пловдив

 • Четвъртък, 11 Юли 2019 10:26
  Пожарът в "Пирогов", довел до смъртта на двама души, не е причинен от взрив

  Пожарът в "Пирогов", довел до смъртта на двама души в нощта на вторник срещу сряда, не е причинен от взрив.

 • Четвъртък, 11 Юли 2019 10:26
  Двама души загинаха при взрив в "Пирогов"

  2-ма мъже са жертвите на пожара в "Пирогов", предотвратена е национална трагедия.

  Двама тежко болни мъже - на 55 и 68 години са загиналите при пожара в "Пирогов". Огънят е пламнал около 4 часа в едно от отделенията на болницата и погасен за около 3 минути. Преди да лумнат пламъците е имало взрив на кислородна бутилка в една от стаите във Второ вътрешно отделение. Вследствие на експлозията е рухнала стена. 

  Районът пред болницата е отцепен. На място са вътрешният министър Младен Маринов, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев и шефът на пожарната Николай Николов.

  Близо 100 човека от Второ вътрешно отделение са били евакуирани, като полицаи и пожарникари са носили на ръце много от пациентите в тежко състояние. 15 души, сред които двама полицаи, са леко обгазени. Те са в други отделения и опасност за живота им няма, съобщи здравният министър Кирил Ананиев.

Оставете коментар