Понеделник, 18 Ноември 2019
Понеделник, 19 Август 2019 10:01

Анкара наруши многократно гръцкото въздушно пространство

В петък турски самолет за наблюдение CN-235 влезе в гръцкото въздушно пространство в югоизточния Егейски регион, нарушавайки Атинския полетен информационен регион (FIR)

 

Гръцките отбранителни служби бяха в повишена готовност през уикенда след серия от нарушения на националното въздушно пространство на Гърция от турски самолети.

В петък турски самолет за наблюдение CN-235 влезе в гръцкото въздушно пространство в югоизточния Егейски регион, нарушавайки Атинския полетен информационен регион (FIR). Турският самолет беше прихванат от гръцки военни самолети в съответствие с международните правила.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Нахлуването в петък настъпи ден след като бяха регистрирани множество нарушения на въздушното пространство по време на националния празник на Гърция - 15 август.

Два турски военни самолета извършиха три нарушения на Атинското въздушно пространство и 33 нарушения на гръцкото въздушно пространство в североизточния, централния и югоизточния райони на Егейско море.

източник: Канал 3

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 19 Август 2019 10:01
  Тръмп посрещна Ердоган в Белия дом

  "Голям фен съм на (турския) президент", увери Тръмп, цитиран от Франс прес, в началото на съвместната си пресконференция с Ердоган

 • Понеделник, 19 Август 2019 10:01
  Тръмп и Ердоган се срещат във Вашингтон

  The Washington Post съобщи, че президентът на САЩ Доналд Тръмп е предложил на турския лидер Реджеп Тайип Ердоган търговска сделка за 100 милиарда долара, както и „заобиколен път“ за разрешаване на ситуацията с руските противоракетни ракетни системи С-400

 • Понеделник, 19 Август 2019 10:01
  Борисов: Ще свържем Егейско с Черно море и то без войни

  "Ще можем да кажем на българите - можем да доставим газ отвсякъде, никой не може да ви спре парното", увери премиерът и заяви, че отваряме пътя на Гърция към Севера

Оставете коментар