Неделя, 12 Юли 2020

Вторник, 20 Август 2019 10:40

Четири демонстрационни центъра за тестване на тол услуги започват работа от днес

В центровете с помощта на служители на Националното тол управление ще може да се тества купуването на маршрутни карти от четирите канала, по които АПИ ще ги продава – терминал за самообслужване, сайта www.bgtoll.bg, мобилното приложение и от гише

 

Четири демонстрационни центъра за тестване на тол услуги започват работа от днес. Те са в София, Пловдив, Варна и Русе, съобщи АПИ. 

Превозвачите ще могат да тестват издаването на маршрутни карти за тежкотоварни автомобили от 14 до 18 часа. Ще могат да се запознаят и с т.нар. тол калкулатор, който на база тестови обхват на пътищата с тол такса и тестова тарифа, ще изчислява дължимата такса за определен маршрут.

В центровете с помощта на служители на Националното тол управление ще може да се тества купуването на маршрутни карти от четирите канала, по които АПИ ще ги продава – терминал за самообслужване, сайта www.bgtoll.bg, мобилното приложение и от гише. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

В столицата демонстрационният център ще е в административната сграда на бул. „Цар Борис III“ №215, ет. 6, а в Пловдив (ул. „Христо Г. Данов“ №22), Варна (бул. „Доктор Пискюлиев“ №3) и Русе (ул. „Отец Паисий“ №5) – в съответното Областно пътно управление.

Превозвачите може да изпращат въпросите за въвеждането на тол системата и на електронния адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Центровете ще работят минимум два месеца и целта е нашите служители в тях да отразят всички препоръки на превозвачите, коментира проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на АПИ. При необходимост в тях ще се правят специализирани работни срещи, а по заявка ще може да се организират и обучения с представители на браншовите организации.

Тези тестове са част от техническата експлоатация на тол системата, като в нея поетапно ще бъдат включвани отделни компоненти. След като тя приключи успешно, до няколко месеца, но не по-късно от 1 март 2020 г., ще започне и търговската й експлоатация, при която тежкотоварните автомобили ще преминат от винетки към тол такси.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар