Сряда, 12 Август 2020

Понеделник, 30 Септември 2019 09:36

Ръководител на благотворителна асоциация бе уволнен заради призив да бъде убита Грета Тунберг

Ръководителят на френската благотворителна асоциация "Приятели на Музея за съвременно изкуство "Дворец Токио" Бернар Шенбо е уволнен заради негов призив да бъде убита шведската активистка в борбата срещу климатичните промени Грета Тунберг, предаде агенция ТАСС, като се позова на в. "Паризиен".

Според информация на вестника в събота Шенбо направил следния коментар във Фейсбук по повод емоционалната реч на 16-годишната Грета Тунберг на сесията на Общото събрание на ООН: "Не съм глух и не съм идиот, и чувам всички тези призиви (за опазване на околната среда), които се отправят през последните 10 години. Но по този начин, по който го прави тази луда девица, само се добавя ненавист в нашето общество, което и без това става все по-агресивно заради всевъзможни злонамерени изказвания". След това Бернар Шенбо допълва: "Затова тя трябва да бъде убита. И се надявам, че някой луд това и ще направи".

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Изявлението на Шенбо веднага предизвика буря от възмущение в социалната мрежа. На Шенбо бе напомнено, че два пъти в една и съща публикация отправя призив към убийство. На този коментар той само отговорил: "Ами да".

Ръководството на парижкия музей за съвременно изкуство разпространи в неделя изявление на страницата си в Туитър, в което посочи, че "изцяло осъжда подобни изказвания и подчертава своето несъгласие с подобна позиция". Музеят посочва, че тази позиция няма никакво отношение към "Дворец Токио" и асоциацията "Приятели на музея "Дворец Токио". Ръководството съобщи също така, че скоро ще бъде избран нов председател на асоциацията.

Самият Шенбо публикува във Фейсбук изявление, в което изрази съжаление за "грубите и недопустими изявления, насочени против Грета Тунберг". Бившият председател на асоциацията уверява, че не е призовавал към убийство на активистката, а по-ранните му изявления във Фейсбук просто са излезли извън контрола на разума му и по никакъв начин не отразяват неговите намерения. Бернар Шенбо също така поднася извинения на музея и асоциацията за причинените неприятности.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 30 Септември 2019 09:36
  Как Джордж Флойд и Covid изядоха климатичните промени

  Може ли да съществува знак за равенство между екоталибаните, всички Грети Тунберг на планетата и протестите и акциите по коленичене и удряне на чело в земята, посветени на доказания престъпник от тъмна раса Джордж Флойд? Колкото и невероятно да звучи, това е факт.

 • Понеделник, 30 Септември 2019 09:36
  Дадоха срок на правосъдния министър за представяне на доказателства за уволение на съдия Миталов

  Съдийската колегия на ВСС даде срок от една седмица на правосъдния министър Данаил Кирилов да посочи доказателства в подкрепа на искането си за уволнение на съдия Андон Миталов. Дванадесет от членовете на Колегията подкрепиха това решение от днес, като отвод си направи само Севдалин Мавров.

  Миналата седмица Кирилов внесе предложение съдията да бъде дисциплинарно наказан, след като името на магистрата бе посочено от САЩ, заради "сериозна корупция", а редом с него забрана да влиза в Съединените щати получи и семейството му.

  Правосъдният министър ще трябва да посочи фактическите обстоятелства - дата, място на извършване на нарушението от страна на съдията, конкретно дело и кои текстове от НПК са нарушени.

  Предложението на правосъдния министър Данаил Кирилов за уволнение на съдия Андон Миталов съдържа непълноти и неясноти, каза председателят на ВКС Лозан Панов. И допълни, че от искането на "най-добрия юрист на управляващите" не става ясно кои са действията на съдията, с които е накърнен престижът и са нарушени неговите служебните задължения.

 • Понеделник, 30 Септември 2019 09:36
  Чешкият президент: Борбата с климатичните промени се е превърнала в нова религия

  Милош Земан разкритикува глобалната борба с климатичните промени като прекомерна и я сравни с нова религия

   

Оставете коментар