Петък, 29 Май 2020

Четвъртък, 26 Декември 2019 11:13

АПИ: От 14.00 часа до 20.00 часа се спира движението на камионите над 12 тона по автомагистралите

Шофьорите трябва да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат внимателно и със съобразена скорост и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване, съветват от АПИ


От 14.00 часа до 20.00 часа се спира движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и натоваренитe пътища.

Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“. Целта е повишаване на безопасността и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата в края на трите почивни дни за Коледа. 

Шофьорите трябва да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания и да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението. 

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат разумно, да спазват правилата за движение и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване. Рисковото и емоционално шофиране не гарантира по-бързо и кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата. 

Ограничено ще е преминаването на камионите над 12 тона по следните участъци от републиканската мрежа: 

- автомагистралите; 
- път I-1 с. Ребърково - Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - Софийски околоврестън път в посока София; 
- път I-1 - от Благоевград до ГКПП „Кулата“; 
- път I-4 п. в. „Коритна“ - Велико Търново - Шумен; 
- път I-5 Русе - Велико Търново; 
- път I-8 ГКПП „Калотина“ - София; 
- път II-18 Околовръстен път на град София; 
- път I-9 Варна – Бургас; 
- път II-99 Бургас - Царево. 

Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR). 

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

В пиковите часове, когато много хора тръгват на път, е възможно на АМ „Хемус“ в района на тунел „Витиня“ да има по-бавно предвижване. Движението в тръбата за Варна е двупосочно, поради ремонт на тръбата за София. Алтернативен маршрут на АМ „Хемус“ в посока Монтана и Видин е проходът Петрохан и Искърското дефиле, а в посока Варна - път I-1 София - Ботевград. 

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност през светлата част от денонощието, ще има две ленти за влизащите в София по път I-1 (Е-79). По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Струма“. 

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар