Вторник, 07 Юли 2020

Вторник, 18 Февруари 2020 10:45

За ден хванаха 805 шофьори без винетки

"В страната са поставени 295 стационарни рамки с по 2 или 3 камери, в зависимост от това колко са пътните ленти. Те покриват 10 800 километра от републиканската пътна мрежа", допълни доц. Георги Балабанов

Само за ден, камерите на тол системата уловиха 805 шофьори без винетки. Това съобщи доц. Георги Балабанов, експерт в "Националното тол управление" в ефира на Нова телевизия.

Той допълни, че в страната са поставени 295 стационарни рамки с по 2 или 3 камери, в зависимост от това колко са пътните ленти. Те покриват 10 800 километра от републиканската пътна мрежа.

Доц. Балабанов обясни че ако нарушител бъде засечен от стационарна контролна точка - опциите са две. Ако в последствие в рамките на деня той бъде спрян от патрул на "Националното тол управление" може да заплати компенсаторна такса.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Той допълни, че плащането става единствено с банкова карта - дебитна или кредитна. Ако нарушителят откаже да заплати компенсаторната такса, му се съставя акт за административно нарушение и заплаща максималната тол такса за лек автомобил, която е 10 лева.

Балабанов уточни, че ако автомобилът не бъде спрян от наш автомобил, в края на деня му се генерира електронен фиш. Той се изпраща по пощата и нарушителят разполага 14-дневен срок да плати компенсаторната такса.

"Ако откаже да го направи му се налага по-високата санкция - 300 лева", уточни експертът от "Националното тол управление"., подчерта Балабанов.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар