Четвъртък, 09 Април 2020

Вторник, 17 Март 2020 09:50

Арест за 127 души, нарушили карантината в Гърция

Били са в кафенета, таверни, козметични салони, развлекателни центрове и супермаркети, на които беше наредено да затворят за 14 дни от събота

Гръцката полиция арестува 127 души днес заради нарушаване на правилата на наложената национална карантина, които влязоха в сила през уикенда, се казва в изявление на полицията.

Нарушителите са били арестувани в кафенета, таверни, козметични салони, развлекателни центрове и супермаркети, на които беше наредено да затворят за 14 дни от събота, за да се ограничи разпространението на коронавируса.

Лицата, нарушаващи карантината, са заплашени от глоби в размер до 5000 евро и затвор до две години.

Гърция е регистрирала 331 потвърдени случая на хора, заразени с COVID-19, а четирима пациенти са починали. Десет души са се възстановили и са изписани от болници. По-голямата част от заразените имат леки симптоми.

Понастоящем има почти 180 000 потвърдени случая на COVID-19 по целия свят и над 7000 документирани смъртни случаи, според данни, събрани от Университета Джон Хопкинс.

източник: Novini.bg

 

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 17 Март 2020 09:50
  БЦЖ ваксината работи срещу Covid-19

  Специалисти от болницата "Джонс Хопкинс" в САЩ установиха, че смъртността от Ковид-19 в държавите с масова ваксинация против туберкулоза с БЦЖ е 5,8 пъти по-ниска, съобщи в. "Дейли мейл".

 • Вторник, 17 Март 2020 09:50
  Доц. Атанас Мангъров: Срещата ми с премиера ще промени отношението към епидемията

  Доц. Атанас Мангъров е началник на Детската клиника в Инфекциозна болница - София. Той е най-активният защитник на масовото изследване с т.нар. бързи тестове. Миналата седмица премиерът Бойко Борисов открито показа недоволството си от доц. Мангъров заради позицията му, че за да се спре разпространението на новата инфекция, трябва поне 70% от населението на страната да я прекара и да си изработи имунитет. По време на традиционния брифинг на националния щаб, на който днес Борисов дойде неочаквано, министър-председателят каза, че "ние сме добри приятели с него, по-точно сестра ми се познава с него".

 • Вторник, 17 Март 2020 09:50
  Руските семейства с деца ще получат по пет хиляди рубли на дете през април, май и юни

  Размерът на помощите за руските семейства с деца ще бъде около 200 милиарда рубли. 140 милиарда рубли от общата сума ще отидат директно за подкрепа на семейства с деца от 3 до 7 години

   

Оставете коментар