Сряда, 08 Април 2020

Събота, 21 Март 2020 07:49

Делян Пеевски дари 500 000 лв. на “Пирогов”, следват го “Теленор”, “Булбанк” и “Америка за България”

Изпълнителният директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов благодари на всички дарители

Университетската спешна болница "Н. И. Пирогов" получи в един ден няколко големи дарения, изключително важни за спасяването на човешки живот в борбата с коронавируса. Те са във вид на техника, консумативи и финансови средства. 

Сред най-големите дарители са депутатът от ДПС Делян Пеевски и компанията "Теленор". 

Пеевски дари на единствената спешна болница в страната 11 респираторни апарата, 1000 предпазни костюма и средства за близо 500 хил. лв. 

200 хил.лева е дарението от "Теленор" за нуждите на лечебното заведение, а "Уникредит Булбанк" предостави 100 хил. лв. на болницата. Дарение на същата стойност връчи и фондация "Америка за България". 

Сред другите дарители е и лидерът на "Воля" Веселин Марешки, предоставил 30 000 лв. Кампанията #ЗаДоброто срещу COVID-19 в България пък дари 2 респираторни апарата. Дарението е осъществено чрез кампанията на фондация BCause. Даренията са събрани от над 900 физически лица и фирми.

 Winbet - на един клик разстояние! (18+)

„ОЛИМП – Предпазни Екипировки“ ЕООД  дари защитни средства за лекарите от "Пирогов" - еднократни ръкавици, мантии /еднократни предпазни престилки - 200 бр., бонета – 1000 бр., предпазни очила – прозрачни - 100 бр., хирургически маски – 500 бр., калцуни – 1000 бр., съобщиха от лечебното заведение. 

Дарението на производителя на лични предпазни средства  „ОЛИМП – Предпазни Екипировки“ ЕООД е на обща стойност  3 492,00 лв. 

Предпазни шлемове за лекарите е дарението от Зъболекарския съюз, а Столичната лекарска колегия на БЛС предостави на болницата термометри и бактерицидни лампи. 

Изпълнителният директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов благодари на всички дарители. 

"Във времена, като настоящите, може да разбереш истинските лица на хората. Признателен съм, че днес цял ден съм заобиколен от хора, които имат желание просто да са полезни. Благодаря Ви!", заяви шефът на лечебното заведение. 

 Самият Балтов дари за лечебното заведение, което ръководи, лични 10 000 лева. 

източник: Канал3

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 21 Март 2020 07:49
  БЦЖ ваксината работи срещу Covid-19

  Специалисти от болницата "Джонс Хопкинс" в САЩ установиха, че смъртността от Ковид-19 в държавите с масова ваксинация против туберкулоза с БЦЖ е 5,8 пъти по-ниска, съобщи в. "Дейли мейл".

 • Събота, 21 Март 2020 07:49
  Доц. Атанас Мангъров: Срещата ми с премиера ще промени отношението към епидемията

  Доц. Атанас Мангъров е началник на Детската клиника в Инфекциозна болница - София. Той е най-активният защитник на масовото изследване с т.нар. бързи тестове. Миналата седмица премиерът Бойко Борисов открито показа недоволството си от доц. Мангъров заради позицията му, че за да се спре разпространението на новата инфекция, трябва поне 70% от населението на страната да я прекара и да си изработи имунитет. По време на традиционния брифинг на националния щаб, на който днес Борисов дойде неочаквано, министър-председателят каза, че "ние сме добри приятели с него, по-точно сестра ми се познава с него".

 • Събота, 21 Март 2020 07:49
  Продължават да растат опашките от безработни пред Бюрата по труда

  Министър Сачева: Близо 10 хиляди са намерили работа от началото на извънредното положение

   

Оставете коментар