Четвъртък, 09 Април 2020

Събота, 21 Март 2020 19:24

От Китай с любов: Българи, обичаме ви!

Дръжте се, приятели, ще преборим вируса заедно, казва проф. Лин Уеншуан

Проф. Лин Уеншуан, която преподава български език в Пекинския държавен университет, пусна трогателно видео, в което казва, че нейната държава съчувства на България за пандемията от коронавирус и че с общи усилия ще надмогнем и тази беда, съобщава Nbox.bg.

Видеото с изказването на проф. Лин бе публикувано от доц. Люба Атанасова, която доскоро също водеше лекции в най-големия университет в Китай.

Ето как доц. Атанасова анонсира видеото:

Китай в подкрепа за България - моите скъпи китайски деца Мая, Маги, Цвети, Илиянка, Веселина,Тина и Филип! Моята най-близка приятелка, проф. Лин Уеншуан. Техните големи сърца, истинска любов към България.

Толкова съм горда и така просълзена от жеста! Моля, всичките ми приятели журналисти - смятам, че това трябва да се излъчи по национален ефир! Добрата дума и съпричастието са великолепна подкрепа!

Медия

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 21 Март 2020 19:24
  БЦЖ ваксината работи срещу Covid-19

  Специалисти от болницата "Джонс Хопкинс" в САЩ установиха, че смъртността от Ковид-19 в държавите с масова ваксинация против туберкулоза с БЦЖ е 5,8 пъти по-ниска, съобщи в. "Дейли мейл".

 • Събота, 21 Март 2020 19:24
  Доц. Атанас Мангъров: Срещата ми с премиера ще промени отношението към епидемията

  Доц. Атанас Мангъров е началник на Детската клиника в Инфекциозна болница - София. Той е най-активният защитник на масовото изследване с т.нар. бързи тестове. Миналата седмица премиерът Бойко Борисов открито показа недоволството си от доц. Мангъров заради позицията му, че за да се спре разпространението на новата инфекция, трябва поне 70% от населението на страната да я прекара и да си изработи имунитет. По време на традиционния брифинг на националния щаб, на който днес Борисов дойде неочаквано, министър-председателят каза, че "ние сме добри приятели с него, по-точно сестра ми се познава с него".

 • Събота, 21 Март 2020 19:24
  Руските семейства с деца ще получат по пет хиляди рубли на дете през април, май и юни

  Размерът на помощите за руските семейства с деца ще бъде около 200 милиарда рубли. 140 милиарда рубли от общата сума ще отидат директно за подкрепа на семейства с деца от 3 до 7 години

   

Оставете коментар