Сряда, 23 Септември 2020

Неделя, 31 Май 2020 10:23

Теменужка Петкова: Цените на държавните бензиностанции ще са реални

Реални, а не ниски цени на бензина обеща енергийната министърка

 

Не можем да кажем, че цените на държавните бензиностанции ще са по-ниски, но ще бъдат реални, защото конкуренцията ражда точно това – реални цени, които са в интерес на всички потребители. Това каза в интервю за БНТ министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

„Това, което можем да обещаем, е, че такова държавно дружество ще се държи абсолютно пазарно. Има икономическа логика цените да бъдат пазарни. Тогава, когато пазарът дава сигнал, че има условия за по-ниска цена, това да се случи максимално бързо – това е целта. Смисълът е да има конкуренция, да има още един участник на пазара. Когато има повече участници на пазара, то и условията ще бъдат много по-добри и оптимални“, допълни тя.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

По думите й няма опасност Държавната петролна компания да се превърне в партийна хранилка, с която да бъдат облагодетелствани близки до властта хора.

Петкова допълни, че единствената цел е да се създадат максимално добри условия за българските граждани и бизнес, а влизането на държавата на пазара на горива е добра възможност това да се случи.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар