Събота, 24 Март 2018
Понеделник, 19 Февруари 2018 13:33

Тартор на "дървената мафия" завладя община Кирково! Фирма на жена му "играе партия" с кмета!

Асен Палов е новият бос на незаконните дървосекачи в района на българо-гръцката граница

Асен Палов е новия бос на "дървената мафия" по границата ни с Гърция, показва разследване на NBOX.BG. Палов, който минава за един от най-близките приближени на хора от община Кирково е регистрирал цяла кохорта от фирми на името на жена си и баща си.

Съпругата му Ирена Кирчева е собственик на фирма "Бори" ЕООД, която през 2017 година с договор с номер 334 поема амгажимент да достави "пелети от дървени стърготини" за нуждите на община Кирково. Скандалното е, че отоплението в детските градини в района се осъществява със слънчогледови палети, които са с два пъти по-ниска цена и качество от тези, които жената на Палов доставя за общината.

На името на бащата на Асен Палов, Али Мустафа Хасан, пък през 2010 година е регистрирана фирма "Съни лес" ЕООД, както и ЕТ "Съни 2005", като и двете фирми се занимават с горско стопанство и дърводобив.

Скандалът обаче не свършва с това. Палов е регистрирал фирми за дърводобив и на името на сестрата на жена си, Зорка Чакърова и на тъст си Здравко Чакъров. Зорка е собственик на фирма "Зона 777" ЕООД, а Здравко на фирма "Вейката 2000" ЕООД. Накратко, цялото семейство сече полузаконно, а техни близки хора от общината реализира далаверите на Палов.

"Семейството на Палов е субектът, който има най-голям принос за безразборното изсичане на цели гори по границата. "Играят" с шефовете в общината, които освен че им възлагат обществени поръчки, също така и ги пазят при незаконния износ на дървен материал към Гърция. Далаверата е страшна", разказва човек от региона помолил за анонимност.

"Опазването на горите от незаконна сеч е инвестиция в бъдещето и здравето ни... не можем да допуснем толерирането на фигури, емблематично свързани с погубването им", категорични са пък от Зелените, които настояват премиерът Бойко Борисов незабавно да се намеси срещу безразборното изсичане на гори из цяла България и по специално в района по границата ни с Гърция.

Очаквайте мащабно разследване на няколко медии за "дървената мафия" в района на Кирково, Златоград и Момчилград!

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 19 Февруари 2018 13:33
  Честванията за Трети март се отменят! Мафията превзе държавата

  В обкръжението на вицепремиера и финансовия министър енергетичката каза, че заминава за Чехия, където ще се срещне с представители на държавната компания ЧЕЗ, за да ги убеди, че българската държава може да бъде надежден партньор. Тя обяви, че няма нищо против държавата да участва в сделката…
  Вместо да е въдворена в Софийския централен, бизнесдамата лети в правителствения самолет за Чехия. Вместо да дава показания пред прокурори, тя ще ни адвокатства в Прага.
  Щом офшорна кифла си пазарува ЕРП-та и върти на малкия си пръст правителство и парламент, значи мафията е превзела държавата и честванията за Трети март трябва да се отменят.
  Честита Баба Марта и Леля Гинка!

  Велизар Енчев, Фейсбук

 • Понеделник, 19 Февруари 2018 13:33
  Наглият бизнесмен разрушил стълбите на училището в Кирково се заканил, че ще пребори държавата

  На вниманието на всички отговорни институции в България! Ще продължители ли да спите докато местни феодали развяват безобразията си пред очите ни?!

  Бизнесменът Асен Палов, който преди дни потресе не само всички граждани в община Кирково, но и цяла България, нямал намерение да спре войната си с институциите в страната, докато не постигне целите си. Това разказа пред представители на медии, жител на Кирково помолил за анонимност.

  Нека припомним, че преди няколко дни Асен Палов втрещи с наглостта си Кирково, след като посред нощ срути с багер пътека от стълби водеща към местното училище. След действията му обаче, задържан бе единствено шофьора на багера, но не и поръчителят на безобразното деяние. 

   

  Повод за безумията на Палов стана намерението му да пусне в работен оборот новата си игрална хазартна зала, намираща се точно срещу местното училище, въпреки факта, че нарушава закона. 

  По закон всяка подобна зала трябва да се намира на поне 300 метра отстояние от учебно заведение. Тъй като преди дни обаче пред входа на училището бе изградена пешеходна пътека, на чийто друг край се намира комарджийницата на Палов, за да спаси пошлия си проекто-бизнес местния дерибей срути стълбите водещи към училището на общината.

  Шефовете на Полицията и КАТ в община Кирково, както и кметът, които се обявиха за запазване на пешеходната пътека, обаче останаха напълно безпомощни срещу наглите своеволия на локалния феодал.

  "Той си прави каквото иска! Никой не може да му се опъне", коментира безпомощна майка, безобразията от тази нощ.

  "Призоваваме всички отговорни институции да влязат в ролята си и да изпълнят ангажиментите си към закона и обществото. Ако нищо не може да бъде направено, то тогава по-добре да я закрием тази държава!", коментира пред медии служител от общината.

  Така че, очакваме спешно да се самосезират министърът на образованието, министърът на благоустройството, както и всички отговорни директори в Полиция, КАТ и Държваната комисия по хазарт!

 • Понеделник, 19 Февруари 2018 13:33
  "Гарелов е мечтата на мафията!"

  Пламен Даракчиев за подписката в подкрепа на Иван Гарелов за шеф на БНТ

Оставете коментар