Събота, 24 Март 2018
Петък, 23 Февруари 2018 16:15

Съюзът на международните превозвачи излезе с декларация в подкрепа на исканията на видинските граждани

Съюзът на международните превозвачи е представителна транспортна браншова организация в България, която защитава интересите на превозвачите в страната пред законодателната и изпълнителна власт

Съюзът на международните превозвачи (СМП) подкрепи с декларации исканията на видинските граждани за изграждането на магистрала от Видин до София тунел под прохода Петрохан. Това съобщиха на пресконференция от "Гражданска инициатива за магистрала до Видин и тунел под Петрохан", които тази събота организират пети поред протест във Видин, с настояване Министерски съвет да приеме решение за стартиране на процедурите по строителството на магистрала до Видин и тунел под Петрохан.

Протестиращите видинчани са категорични, че само с приемането на такова решение правителството трябва да покаже политическа воля и поеме ангажимент за изграждане на обектите - с конкретни срокове, етапи на изпълнение и осигурено финансиране.

"С реализирането на тунел под "Петрохан" разстоянието от Дунав мост 2 до Солун ще бъде съкратено с около 100 километра, а до София с 46 километра, се казва в декларацията. Загубите, които понася автомобилният бранш заради лошата пътна инфраструктура са неоправдан разход, които всяка транспортна фирма в страната плаща веднъж с дължимите данъци, налози винетки и такси и втори път с неустойки за забава, ремонти, разходи за горива, командировъчни за водачи, обезщетения и други разходи".

От СМП апелират за незабавни мерки за укрепване и ремонтиране на международен път Е-79 в краткосрочен план и основна реконструкция на посочения участък в дългосрочен план.

Съюзът на международните превозвачи е представителна транспортна браншова организация в България, която защитава интересите на превозвачите в страната пред законодателната и изпълнителна власт.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 23 Февруари 2018 16:15
  Бедствие във Видин! Или трагедията да те управляват некомпетентни хора

  Кметът на Видин обяви бедствено положение, изтъквайки проблеми със "снегонавявания и обледявания", съобщиха от кметството. Оттам пък твърдят, че техниката на фирмите, които почистват населените места в общината била започнала работа призори в 4 часа. В същото време обаче пътят до Бела Рада, Гомотарци, град Дунавци, Жеглица, Ивановци, Кошава, Пешаково, Покрайна, Синаговци, Сланотрън, Търняне, както и пътят между Гомотарци и Покрайна, е затворен. Какво ли тогава е почиствала мобилизираната техника?

  Проблеми с водоснабдяването няма, показват данните на "ВиК". Временно прекъсването на водоподаването е имало само на две места, но авариите са отстранени.

  Проблеми няма и с електрозахранването. Няма и данни за бедстващи хора. Да, но за кмета на Видин, падналият сняг е бедствие. Снегът валя в цялата страна, но сме далеч от бедствено положение. Възможно ли е кметът на Видин да е в стрес от това, че трябва да създаде организация и да работи без "чадър" при по-тежки условия? Възможно ли е затова да обявява бедствено положение?

  Кой трябва да дойде и да изчисти улиците и пътищата във Видин и общината? Партийният настойник Цветанов или депутатът координатор Тошев? Или пък се очаква Каракачанов да сформира нова армейска единица и да осигури хеликоптери и десант, за да чисти акото на кметове като видинския? Бедствието от 25 см сняг е плашещо. Плашещо е и когато, за да "усвоиш" едни "бедствени" пари през едни близки до кмета и общинските му съветници фирми, всяваш паника сред населението. Да, бедствието да те управляват некомпетентни хора е страшно и няма равно по рода си.
  И тази е причината да оправдаем напълно кмета на Видин. С малка забележка. Бедствието отдавна е настигнало видинчани, а решението е в ръцете им не само по време на избори. Дори и днес, ако са готови за действия и ако нарамят лопатите и със снега изринат и боклука от високата сграда!

 • Петък, 23 Февруари 2018 16:15
  Бизнесмен призовава за протести в цялата страна

  Бизнесменът Веселин Илчев призова за протести в цялата страна, заради поголовното сваляне на номера на фирмени автомобили

  Вижте неговото обръщение в социалната мрежа "Фейсбук":

  "ВАЖНО ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ВСИЧКИ!

  Напълно осъзнавам какво рискувам когато тръгвам срещу държавата,надявам се НЯМА ДА МЕ ОСТАВИТЕ САМ!
  След като държавата не реагира,ще реагираме НИЕ!

  Обявявам началото на кампанията срещу безобразията и ГЕНОЦИДА НАД БЪЛГАРСКИЯ НАРОД

  ИЗГЛЕДАЙТЕ КЛИПА И ГО СПОДЕЛЯЙТЕ,СПОДЕЛЯЙТЕ ДОКАТО ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗБЕРЕ И СЕ НАДИГНЕ СРЕЩУ ТОЗИ ГОНОЦИД.
  P.s. За тези които не са видяли предния пост по-долу ще копирам текста отново:

  Търся пострадали юридически лица(Фирми) на които КАТ-Пътна полиция е свалила номерата на МПС-та.
  Пишете на лично съобщение

  Крайно време е всичко да има отзвук и да се спре законния рекет от страна на държавата.

  P.s. Започвам кампания срещу произвола на КАТ заради поголовното сваляне на номерата.
  1/Имаш неплатена глоба от 50лв

  -Налагат ти ПАМ и се водиш неправоспособен водач (наравно с пияните и дрогирани шофьори). Свалят ти номерата от 6 до 12месеца.
  -Дерегистрират автомобила (почваш наново да плащаш всичко към държава, което в най-добрия случай е 200лв).
  -Плащаш данъци за кола която не се движи по републиканските пътища.
  -Застраховката (която изобщо не е евтина,НО Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА И АКО НЕ Я ПОДНИВОШ,ПАК ДЕРЕГИСТРИРАТ КОЛАТА ОТ ДВИЖЕНИЕ) съм я платил, но НЯМАМ ПРАВО ДА Я ПОЛЗВАМ.
  -Ако си купиш и ЗЛАТНАТА ВИНЕТКА 97лв, времето ти тече,НО НЯМАМ ПРАВО ДА Я ПОЛЗВАМ!!!!!

  На 7 мои фирмени автомобила са свалени номерата, (и все за подобни глупости и за грешки на трери лица, за което аз или моето дружество не трябва да плаща чужди грешки) на които аз плащам данъци, винетки, застраховки и прегледи.
  Да не говорим че по 6 месеца без автомобил в днешно време си е....
  Сега като четеш това може да се смееш,но утре именно ТИ може да си на мое място.
  Ако това не спре,СЕГА ЩЕ СТАНЕ МАСОВАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ 2 част!

  Само,че сам нищо няма да успея да постигна,вие сте на ход!

  Споделяйте!!"

 • Петък, 23 Февруари 2018 16:15
  Директорът на Напоителни системи Снежина Динева пред BIG5: Няма опасност от преливащи язовири и реки, разминахме се с минимални щети в земеделските площи

  Собствениците на унищожена реколта, които са засегнати от наводненията, трябва да се обърнат към земеделското министерство за обезщетения. Ще бъде направена оценка на щетите им. Има работна група, която ще констатира, дали придошлият Тимок в България е заради пропуски от сръбска страна, обясни пред BIG5 изпълнителният директор на Напоителни системи Снежина Динева. 

Оставете коментар