Неделя, 27 Септември 2020

Неделя, 20 Май 2018 18:07

ЧСИ-тата напълно изнагляха! Ти им плащаш - те за още идват!

Историята на една софиянка взриви мрежата. Фирма, събираща плащанията от длъжници, не обозначавала, че те са направени!

Частните съдебни изпълнители (ЧСИ), още с появата си преди години, бързо си създадоха лоша слава. И то не заради неприятният привкус на работата им, по тази въпрос нямам какво да се направи тъй като все пак в тази държава има някакви закони, а заради купищата далавери, мошеничества и изнудвания на които подложиха значима част от българското население. По темата е писано много.

Един нов частен случай обаче отново събуди публичното недоволство.

Буквално преди дни софиянката с инициали В.Г. намерила на вратата си съобщение от ЧСИ, който я уведомявал, че бил идвал за да направи нов запор на пенсията й, тъй като не били постъпвали плащания по дълга й. Затова трябвало да се направи нов опис на имуществото й.

Жената естествено сериозно се притеснила, но се и изненадала, тъй като от доста време спазвала напълно точно сроковете си за плащане към ЧСИ.

След като се обадила в кантората на ЧСИ за проверка, столичанката с учудване научила, че фирмата която събира дълговете от името на ЧСИ, отдавна не била правила банкови преводи и не обозначавала по надлежен ред, направените от длъжниците плащания. Или с други думи, те хората си плащали навреме, но "фирмаджиите" се правели на луди.

В настоящия случай конкретната фирма се казва ФИНАНСИНФО, а ЧСИ-то, Биляна Богданова с РЕГ Номер 865.

Когато след разговора си с кантората на Биляна Богданова засегнатата гражданка се обадила във фирма ФИНАНСИНФО, шока и станал двоен, след като получила следния отговор: "Ние не сме длъжни всеки месец да уведомяват ЧСИ, дали са направени плащания!"

Потрес! Двоен потрес при факта, че предложенията за запор ги дава именно фирмата, а не ЧСИ-то.

В конкретния случай например, В.Г. има нов запор над пенсията си, независимо от факта, че е плащала редовно вноските си!

Безумна наглост, която трябва задължително да попадне в очите на прокуратурата.

Защото в България е доста трудно да прецениш, някой голям шегаджия ли е, или просто е голям мошеник. У нас конкуренцията е огромна. Във всеки случай обаче е сравнително лесно да прецениш, кой е идиот в една подобна ситуация, и кой, не е. Повече от ясно е, че идиотите сме ние. А сега, сетете се, кой е мошеника?

NBOX.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 20 Май 2018 18:07
  Богомил Бонев: Елена Йончева ме измами

  Бившият силов шеф съжалява, че защитил евродепутатката, обвинена в пране на пари

  Елена Йончева недоумявала защо Корнелия не подписала сигнала за Барселона, пише в профила си във фейсбук някогашният МВР-шеф Богомил Бонев. , Той е директор на Пловдивския панаир на социалиста Георги Гергов и е съпруг на депутатката от БСП актрисата Нона Йотова.

  Ето и какво написа бившият силов шеф:

  „Че защо да подписва непроверена информация?! Тя е председател на партия, а не журналистка, която се литка по всеки слух. Да заложи авторитета на цялата партия ли, пита Бонев.

  В същото време, да си припомним великите корупционни разкрития на Елена. Елена, която трепереше, че са ѝ образували дело за пране на пари.

  И я защитиха много хора, включително аз.

  Разкритието е „Ало, Банов“. С това Елена обслужи само Вежди Рашидов в личната му битка с Банов.

  Отиде в Брюксел, вместо да стои тук и да громи корупцията.За разлика от много по-образован от нея колега, който отказа да ходи на голямата заплата и да се крие от правосъдието.

  Елена, защо си станала наскоро член на БСП в Монтана?

  За да си глас на Станишев на конгреса ли?

  Нали си депутат от Хасково. Какви са тия врътки?

  Жалка работа. Съжалявам, че бях един от измамените.

  P.S. Елена, върни парите на парламентарната група, която ги събра по искане на Корнелия, за да ти плати мярката за неотклонение – парична гаранция.“, отсича бившият силов министър.

 • Неделя, 20 Май 2018 18:07
  Нов вид измама - „европейска пенсия“

  Възрастен жител на Добрич стана жертва на нов вид измама. 86-годишният мъж е бил излъган, че е одобрен да получава европейска пенсия в размер на 1200 лв. на месец, но първо трябва да заплати еднократна сума за подготовка на документацията. 

 • Неделя, 20 Май 2018 18:07
  Иван Гешев иска отмяна на българско гражданство заради неверни документи

  Предложението на главния прокурор е на основание чл. 31, ал. 1 и чл. 22, ал. 1, т. 2 от Закона за българско гражданство

Оставете коментар