Понеделник, 13 Юли 2020

Сряда, 18 Юли 2018 10:57

Мият ти стъклата на светофара - отнасяш глоба, ако платиш

Столичните общинари ще гласуват новата наредба за обществения ред и сигурност на 26 юли

Мият стъклата ви на светофара – отнасяте глоба. Това предвижда новата Наредба за обществения ред на Столичния общински съвет. Паричната санкция ще бъде нанесена, само ако водачът на превозното средство плати на мияча на стъкла. В противен случай контролният орган не може да докаже провинението.

„Нашата цел беше да се опитаме максимално да изчистим кръстовището от тези хора, които мият коли. Шофьорите в София, които биха позволили и биха платили да им се измият стъклата, са може би съвсем малко. Въпреки това, искаме да предотвратим едно такова деяние”, коментира за Нова телевизия Иван Илиев - председател на постоянната комисия по обществен ред и сигурност на Столичния общински съвет.

„Ако водачът даде пари, тогава той става съучастник и ще бъде наказан, ако контролният орган прецени, че има извършено нарушение”, поясни той.

Работната комисия ще разгледа и проблема с шума в градска среда.

„Проблемът с шума е сериозен. Ние го разглеждаме в две направления. Първо, това са домашни дейности и съседи, които извършват ремонтни дейности в жилищата си. От друга гледна точка, това са строежите, които също създават шум. Предвиждат се забрани в определени часови интервали”, съобщи Иван Илиев.

Столичните общинари ще гласуват новата наредба за обществения ред и сигурност на 26 юли.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар