Събота, 21 Септември 2019
Събота, 15 Декември 2018 14:26

Огнестрелна рана в дясното слепоочие е причина за смъртта на шефа на КАТ-Казанлък, потвърди аутопсията

Автомобилът, в който бе намерен мъртъв Тодор Николов, бил заключен отвътре

 

Резултатите от аутопсията на трупа на началника на Пътна полиция в Казанлък Тодор Николов потвърждават първоначалното заключение на разследващите, че причина за смъртта му е огнестрелна рана в дясното слепоочие, съобщи д-р Тодор Пасев.

44-годишният полицай бе открит край село Бузовград в автомобил със заключено купе, в което освен пистолетът „Макаров“, с който е стреляно, е открит и един от трите му телефона. Другите два още се търсят. По време на инцидента той е бил облечен с полицейската си униформа, съобщи районният прокурор на Казанлък Таня Димитрова.

Втори оглед се извършва днес в района на произшествието. Във водоема, в който вчера са открити пачки с пари и незаконен револвер, е намерен по-късно и силно увреден от водата картонен свитък, наподобяващ тефтер, който ще бъде предаден за експертиза.

"Пожарникари от районната служба в Казанлък претърсиха днес по обед с лодки утайника и преливника на канал, отвеждащ води на язовир Копринка, но нови улики не са открити", каза началникът на Полицейското управление в Казанлък Стойчо Крачолов.

От съдебна медицина отказаха да съобщят дали Тодор Николов е страдал от нелечимо заболяване, което евентуално би могло да бъде причина за фаталното му решение.

Основната версия, по която се разследва смъртта му, остава самоубийство.

Заради откритите в района на произшествието пари обаче, от прокуратурата ще разследват и евентуални корупционни схеми, съобщи районния прокурор на Казанлък Таня Димитрова. На около 30-40 метра от простреляното тяло на началника на КАТ в бяха открити 4-5 пачки с банкноти на български левове с номинал 100 и 20 лева.

„Намирането на пари около самоубил се човек са някаква индиция за корупционни практики. Ние сме длъжни да направим разследване и ще го направим“, категорична я тя. Димитрова съобщи, че към момента в Районна прокуратура – Казанлък не са постъпвали сигнали срещу загиналия. 

източник: БНР

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар