Събота, 04 Юли 2020

Събота, 15 Декември 2018 15:21

Владимиров още вижда БДЖ в розово: Холдингът не е в криза, имало известна криза в „Пътнически превози”

Никакъв документ не е излизал от мен и да отива в каквато и да била служба, твърди бившият шеф на БДЖ

 

„Никога не съм пращал доклад в ДАНС”. Това каза в предаването „Тази събота” по bTV бившият изпълнителният директор на БДЖ Владимир Владимиров. За изпращането на доклад в ДАНС се заговори, след като транспортният министър Росен Желязков поиска оставките на тримата членове на Съвета на директорите в „Холдинг БДЖ”.

„Никакъв документ не е излизал от мен и да отива в каквато и да била служба”, категоричен беше той.

Според него недоброжелатели са направили медиен скандал, който не съществува, но допълни, че няма представа кои са те.

„Не бих казал, че БДЖ е в криза. Има известна криза в „Пътнически превози” и тя се свързана с това, доколко е възможно с наличния ресурс да се изпълнява амбициозният график, който ръководството на „Пътнически превози си е заложило, и доколко ремонтната програма, изработена по този график, е в състояние да бъде изпълнена”, отбеляза той.

Владимиров коментира и думите на транспортния министър Росен Желязков, че лошата комуникация и невъзможността за работа в екип са причини за оставките в БДЖ.

„Не бих казал, че има лоша комуникация. Имаше дебат доколко е реалистично с наличния ресурс да бъде изпълнен този график в „Пътнически превози” и доколко ремонтната програма може по такъв начин да поддържа подвижния състав, така че този график да бъде изпълнен. В резултат от този дебат може да се каже, че е имало разминаване в мненията в Съвета на директорите”, изтъкна Владимиров.

Според него наличният ресурс към днешна дата не позволява да се изпълнява този оптимистичен график и ремонтната програма има сериозни пропуски, за да може да се изпълнява графикът.

„Винаги съм твърдял, че трябва да има готов алтернативен график, ако обстоятелствата покажат, че този не може да бъде изпълняван”, каза още Владимиров.

Той подчерта, че в момента задълженията на БДЖ са 170 милиона лв. и са най-ниските от последните 12 г.

„БДЖ не е компания, която се намира във фалит, няма задължения и загубите ѝ от 70 милиона са доведени до нула”, заяви още Владимиров.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар