Вторник, 21 Май 2019
Неделя, 13 Януари 2019 15:15

Вигенин: Предсрочните избори са неизбежни, те ще бъдат следствие от всичко, което се случва последните месеци

Корнелия Нинова обсъжда в Смолян "Визия за България" и "Визия за Европа"

Корнелия Нинова събра Областния съвет на БСП в Смолян. В работната среща участват общинските председатели от областта. Анализира се състоянието на всяка община, проблемите на жителите им и начините за тяхното решаване. След това ще се проведе среща с обществеността на Смолян, на която ще се дискутират приетите вчера от НС на "БСП Визия за България" и "Визия за Европа". Нинова ще отговаря на въпроси на гражданите. Председателят на партията ще направи такива срещи във всички области в страната.  На тях ще се обсъжда конкретна визия за развитието на всяка област.

По-рано днес секретарят на ПГ на „БСП за България“ Кристиан Вигенин заяви пред БНР, че „Визия за България“ ще бъдe база за предложения и политическа дейност на левицата.

„Голямата ни цел е да променим посоката, в която се развива България“, подчерта той и уточни, че приоритетите за новия политически сезон са фокусирани върху вътрешната политика.

„НС на БСП прие „Визия за България“. Това ще направи и Конгресът. На тази база ще бъдат и нашите предложения и политическа дейност, като опозиция и подготовка за управление“, заяви Вигенин. Той подчерта, че на пленума е приета и предизборната платформа. Според него трябва да има решителна промяна и в начина, по който функционира ЕС и политиките, които прилага.

„Искаме ЕС да бъде един социален съюз, който в много по-голяма степен да отразява тревогите на гражданите и да решава техните проблеми. Съюз, който не е фокусиран върху проблемите на бюрокрацията, а живее с реалните проблеми на държавите и гражданите“, обясни той.

По неговите думи ЕС трябва да уважава в по-голяма степен суверенитета на страните членки по въпроси като миграцията. „Различното в нашата платформа е вниманието към проблемите на младите, децата и демографските проблеми в ЕС“, допълни той.

Вигенин посочи, че според проучванията евроскептицизмът нараства. Той подчерта, че листата на БСП ще бъде готова в началото на април. „Обновление ще има, но не е толкова важно кой на кое място ще бъде, а каква е политиката, която предлага левицата. БСП има сериозни шансове да спечели тези избори“, каза още депутатът от левицата.

По повод пакета „Мобилност“, Вигенин е на мнение, че тази тема трябва да бъде отложена за след изборите, защото сега, в предизборна ситуация, никой няма да бъде склонен на компромиси. „Трябва да се намерят адекватни решения в спокойна обстановка. Макрон и тези, които го подкрепят, се опитват да поставят под въпрос фундаментални принципи на ЕС за собствен интерес“, каза още той.

„Предсрочните избори в България ще бъдат следствие от всичко, което се случва последните месеци. Те са неизбежни“, категоричен е Кристиан Вигенин. По неговите думи управляващите не успяват да намерят перспективата за развитието на страната. „Цялата политика е насочена към преразпределяне на средства в определени посоки и запазване на властта ден след ден. Това омръзва на все повече хора“, поясни той. Народният представител цитира рейтинги на институциите, според които парламентът има 8% одобрение. „Това е най-ниската точка, която парламент някога е достигал от началото на промените. Отговорността за управлението и начинът, по който функционира парламентът, е на управляващите и мнозинството. Няма как опозицията да е виновна за това“, подчерта Кристиан Вигенин. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар