Понеделник, 27 Май 2019
Понеделник, 14 Януари 2019 13:30

Криминално проявен циганин нападна с брадва курсанти от Военния университет

Нападателят има над 20 криминални регистрации

Курсанти от Националния военен университет /НВУ/ са били нападнати снощи, 13 януари, към 19.00 ч. докато пътуват в посока от гр. Сливен към с. Гурково. Автомобилът им Ауди 80 е засечен от друг автомобил - Опел Корса. След принудителното спиране, нападателят излиза от автомобила си и нанася удари с брадва по предното стъкло на колата на курсантите, съобщи БНТ.

След подаден сигнал на телефон 112 служителите на МВР са издирили и задържали нападателя им. По случая е образувана проверка, а нападателят е задържан за 24 ч. в Районното управление на МВР-Казанлък.

Задържаният е Йордан Пенев. Лицето е от ромски произход и до момента има над 20 криминални регистрации – множество кражби, сред които кражби с взлом; хулигански прояви, сред които и нанасяне на средна телесна повреда; възпрепятстване на органите на властта и няколко влезли в сила присъди. Има данни, че той е извършител на още 11 престъпления, за които се очаква да му бъдат повдигнати обвинения.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 14 Януари 2019 13:30
  Криминално проявен агитира за ромската кандидатура в листата на Радан Кънев

  Ромската квота от листата на „градската десница” се популяризира от „лекар” с присъда за извършване на медицинска дейност без разрешение.

 • Понеделник, 14 Януари 2019 13:30
  Каракачанов: „Апартаментгейт” е битка за избор на нов главен прокурор

  Не може да протестираш срещу циганската престъпност и да правиш цигански работи, заяви лидерът на ВМРО и министър на отбраната

 • Понеделник, 14 Януари 2019 13:30
  Каракачанов: В България няма реална интеграционна политика за циганите

   

  В България няма реална интеграционна политика за циганите. Това каза в интервю за сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов във връзка с напрежението в Габрово през последните дни.

  „Моделът в България беше обърнат и близо 30 години се опитваха да ни обясняват, че интеграцията е мнозинството от населението да свикне с безобразията на малцинството и да търпи това, което се случва. Това не е интеграция. Моделът би следвало да бъде през училище, през създаване на грамотност, създаване на трудови навици и възпитание. Това означава интеграция – населението да се осъзнае, че е част от обществото, а в обществото има закони и правила, които се спазват, че на чуждия живот и собственост не може да се посяга.

   

  Търпимост има, следва да има и толерантност, и разбиране, когато виждаш, че тази група от населението полага усилия да се интегрира и да направи нещо, полезно за себе си и за останалите“, уточни Каракачанов.

  Министърът отбеляза, че затова е необходима ясна и целенасочена държавна политика, защото нито местните власти, нито образователното министерство или полицията могат да се справят самостоятелно с този проблем.

  За решаване на циганския въпрос е необходима ясна и целенасочена, но твърда държавна политика, каза още Каракачанов.

Оставете коментар