Петък, 19 Юли 2019
Сряда, 30 Януари 2019 06:54

БТВ с фалшива новина за Елена Йончева за заем от КТБ в размер на 25 млн. евро

"Шашната съм, ако искате, ме разстреляйте!"

Информация на бТВ, свърза Елена Йончева с кредит от 25 млн. евро, отпуснат ѝ от изпълнителния директор Александър Панталеев, подбуден за това от Цветан Василев. "Това не е вярно", заяви Йончева пред Епицентър.бг.

"Нямам кредит от КТБ. Нямам никакви средства в КТБ. Единствените ми отношения с банката са свързани с производството на филми," заявява  Елена Йончева пред медията, възмутена от невярната информация, пусната от телевизията.

Информацията за това съобщи сайтът на бТВ в 15:58 ч. във вторник. Тя гласеше буквално следното:

"Изпълнителният директор на КТБ Александър Панталеев е с второ обвинение. Специализираната прокуратура го обвини в присвояване в особено големи размери за отпуснат кредит. Обвинението е било повдигнато по делото на Елена Йончева. Според обвинението, Панталеев е действал в съучастие с другия изпълнителен директор на фалиралата банка – Георги Христов, който още не е получил обвинението си. Двамата вече са подсъдими по мегаделото за КТБ. 
Специализираната прокуратура твърди, че Панталеев е бил подбуден от Цветан Василев, за да отпуснат на Елена Йончева 25 милиона евро. 
Наложената мярка за неотклонение на Панталеев е 50 хиляди лева, но ще се обжалва. Обвиненият отказа коментар."

В 18:03 ч. информацията беше поправена. В нея вече липсва фразата, свързваща Елена Йончева с кредита за 25 млн. евро.

Преди седмици същата телевизия съобщи невярна информация за арестуването на сина на президента Румен Радев - Георги, след което се наложи да прави публично опровержение, напомня Епицентър.бг.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар