Сряда, 21 Август 2019
Сряда, 13 Февруари 2019 12:12

БСП: Парламентът и правителството са изчерпани, най-добре да отиваме на избори

Драгомир Стойнев към управляващите: Втора седмица имаме изключително кратък дневен ред, вие сте некомпетентни

„Втора седмица подред имаме дневен ред, който е изключително кратък и при стегната работа от наша страна ще работим до 10.30 ч. Под „стегната“ разбирайте: БСП търси дебат и истината, а ГЕРБ мълчи. Срамно е да се представя такъв дневен ред, при положение, че опозицията внася законопроекти, които дори не са гледани в комисия“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев от парламентарната трибуна, съобщи пресцентърът на левицата.

Стойнев добави, че единият от внесените от левицата законопроекти е Законът за публичните финанси, в който БСП предлага Министерският съвет да преразпределя с постановления само 1% от излишъка. Той уточни, че действащата разпоредба създава условия за порочни практики и отваря пътя за несправедливо облагодетелстване на общини, чиито кметове и мнозинства в общинските съвети са близки до управляващите.

„Друг важен закон, който така и не влиза в комисия е Законът за собствеността и ползването на земеделските земи“, коментира още Стойнев. Той уточни, че има една цел – да защити правата на тракийските бежанци и техните потомци, с чиито земи е погасен държавният дълг, съгласно спогодбата между Народна Република България и Кралство Гърция.

Стойнев отбеляза, че е срамно Народното събрание да продължава работата си по този начин. „Това показва, че ви е срам от законодателството, което влиза в парламента и вие сте некомпетентни да свършите своята работа. За нас означава и че парламентът е изчерпан, правителството също е изчерпано, защото не може да запълни работата на народните представители и затова е най-добре да отиваме на избори, като разпуснем Народното събрание“, обърна се към управляващите Драгомир Стойнев.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 13 Февруари 2019 12:12
  Общественият договор го замениха с пладнешки грабеж

  Елена Гунчева: Вместо народ - господар и политици - слуги на народа, имаме крепостни селяни и управляваща шайка мародери, които имат една цел - лично облагодетелстване от властта!

 • Сряда, 13 Февруари 2019 12:12
  БСП: Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. В България магистрали няма, има само части от магистрали

  Днес трябваше да стартира тол системата, но това не се случи.

  Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски по време на пресконференция.

  „Темата, по която ще си поговорим в горещината на летния сезон, разбира се, е транспортът, който касае всеки един български гражданин и случващото се в държавата. Днес, на 16 август, трябваше да стартира в България работата на прословутата тол система. Днес трябваше всеки един преминаващ през България камион да заплаща за преминато разстояние. Вследствие на тези средства държавният бюджет, държавата, АПИ трябваше да събира пари, с които да ремонтира българските пътища. Какво констатираме на 16 август, вместо да имаме пътища, по които да могат да пътуват българските граждани, имаме участъци от магистрали. Цяла магистрала, работеща в България няма, имаме една магистрала към Българското Черноморие - „Тракия“, която вече поредна година е с ограничения за 90 км в час за движение“, заяви още Свиленски.

  По думите му другата магистрала е „Струма“, която е изгоряла. „За пожара на магистрала „Струма“ четири дни вие медиите и ние политиците ни занимават с прехвърляне на отговорности“, отчете Свиленски. По думите му всички институции ги обединява едно единствено име и един единствен човек - премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

 • Сряда, 13 Февруари 2019 12:12
  БСП пита управляващите: Колко трябва да е важен Пламен Георгиев?

  Позиция на Кристиан Вигенин от името на ПГ на "БСП за България"

  Колко важен трябва да е Пламен Георгиев, проваленият председател на злощастната КПКОНПИ?

  1. Подиграха се на партията ГЕРБ, която беше принудена мълчаливо да му бере срама насред предизборна кампания, за да бъде скрит дълбоко няколко месеца.
  2. Подиграха се на Народното събрание, като вкараха оставката му извънредно, минути след подаването й, като последна точка преди ваканцията и я приеха без дебат, за да го скрият отново от публичност.
  3. Подиграха се на Висшия съдебен съвет, който беше събран спешно и извънредно, за да го възстанови като прокурор.
  4. Подиграха се на Министерството на външните работи, което го предложи по принуда и абсолютно необосновано за генерален консул във Валенсия, за да го скрият далеч.
  5. Подиграха се на целия кабинет, който го одобри в екстремно кратък срок, за да няма време за обсъждане, пак с цел да го скрият от публичност.
  6. Подиграха се на българската общност в Испания, като пращат там човек, който няма понятие от дипломатическа и консулска дейност, само и само да не дразни с присъствието си в София.

Оставете коментар