Вторник, 07 Юли 2020

Сряда, 13 Февруари 2019 12:12

БСП: Парламентът и правителството са изчерпани, най-добре да отиваме на избори

Драгомир Стойнев към управляващите: Втора седмица имаме изключително кратък дневен ред, вие сте некомпетентни

„Втора седмица подред имаме дневен ред, който е изключително кратък и при стегната работа от наша страна ще работим до 10.30 ч. Под „стегната“ разбирайте: БСП търси дебат и истината, а ГЕРБ мълчи. Срамно е да се представя такъв дневен ред, при положение, че опозицията внася законопроекти, които дори не са гледани в комисия“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев от парламентарната трибуна, съобщи пресцентърът на левицата.

Стойнев добави, че единият от внесените от левицата законопроекти е Законът за публичните финанси, в който БСП предлага Министерският съвет да преразпределя с постановления само 1% от излишъка. Той уточни, че действащата разпоредба създава условия за порочни практики и отваря пътя за несправедливо облагодетелстване на общини, чиито кметове и мнозинства в общинските съвети са близки до управляващите.

„Друг важен закон, който така и не влиза в комисия е Законът за собствеността и ползването на земеделските земи“, коментира още Стойнев. Той уточни, че има една цел – да защити правата на тракийските бежанци и техните потомци, с чиито земи е погасен държавният дълг, съгласно спогодбата между Народна Република България и Кралство Гърция.

Стойнев отбеляза, че е срамно Народното събрание да продължава работата си по този начин. „Това показва, че ви е срам от законодателството, което влиза в парламента и вие сте некомпетентни да свършите своята работа. За нас означава и че парламентът е изчерпан, правителството също е изчерпано, защото не може да запълни работата на народните представители и затова е най-добре да отиваме на избори, като разпуснем Народното събрание“, обърна се към управляващите Драгомир Стойнев.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар