Петък, 13 Декември 2019
Събота, 09 Март 2019 14:20

Нинова: Управляващите раздават националното богатство като за последно

И концесията на Летище "София" ли е задкулисна сделка? Ако народът ни даде доверие, я отменяме, заяви лидерът на БСП

"Управляващите раздават националното богатство като за последно. За пореден път  управляващите промениха закона,  за да облекчат даването на Летище "София" на концесия. Това е раздаване на националното богатство като за последно". Това каза председателят на НС на БСП Корнелия Нинова пред БСТВ.

Тя коментира, че има стратегически обекти от националната сигурност, които трябва да останат държавна собственост, а Летище "София" е такъв обект. "Внесохме закон, с който да бъде забранено концесионирането на летища, плажове, важна инфраструктура. Беше отхвърлен от управляващото мнозинство. Не само това, но сега променят закона, за да дадат по-лесно летището", категорична бе Нинова.

Лидерът на социалистите каза още, че  има три въпроса към новата тройна коалиция ГЕРБ, ДПС, ОП. "Към ДПС - ако опрощаване задълженията на мюфтийството е въпрос на национална сигурност, най-голямото летище на България не е ли въпрос на национална сигурност? Към ГЕРБ - вярна ли е информацията, че зад един от концесионерите стои турска фирма? И това ли е част от сделка? Към ОП - къде сте? Защо мълчите? Властта ли ви е по-сладка или националният интерес? Преди време заявих: ако народът ни даде доверие да управляваме, ще отменим концесията. Потвърждавам го отново", каза още Корнелия Нинова.

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 09 Март 2019 14:20
  Корнелия Нинова: Близо 7 млн. българи плащат за некомпетентно управление на ВиК сектора, административен хаос и корупция

  Да гласуваме водни помощи, ако сме европейска държава, призова лидерът на БСП

   

 • Събота, 09 Март 2019 14:20
  Сидеров: Не съм част от управлението!

  Каракачанов има две детски мечти – да бъде министър на отбраната, другата е да измести АТАКА и Волен, която няма да се сбъдне, категоричен е партийният лидер.

  Да си част от управлението, означава да взимаш решения. Как да съм част от управленската коалиция, като не участвам в нея по никакъв начин. Нито участвам в Коалиционен съвет, който взима решения и който казва какво да се гласува в парламента, нито по някакъв начин съм търсен за каквито и да било решения. Нямам участие във властта! Това заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров в предаването „Плюс-минус” по Нова ТВ.

  „Става дума за решения, които засягат живота на много хора”, коментира той. Сидеров посочи, че пенсиите не бяха вдигнати на 300 лв., за сметка на партийните субсидии, за които НФСБ и ВМРО изнудиха ГЕРБ.

 • Събота, 09 Март 2019 14:20

Оставете коментар