Сряда, 26 Юни 2019
Вторник, 19 Март 2019 11:47

И лекарите скочиха срещу Наредба Н-18

Неприемливо е лекарските кабинети да бъдат приравнени с търговски обекти

Не само бизнесът, но и личните лекари са притеснени от въвеждането на новата системи на касовите апарати заради Наредба Н-18.

Неприемливо е лекарските кабинети да бъдат приравнени с търговски обекти, каза д-р Николай Брънзалов от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България. Кое налага промяната в лечебните заведения, на мен все още не ми е ясно, посочи той пред бТВ.

„В тази наредба има много неща, които ни смущават, по простата причина, че чисто търговски еквилибристики са пренесени в медицинската практика”, допълни д-р Брънзалов.

С този нов софтуер ще може да се проверява т. нар. складова наличност. Ние нямаме друга складова наличност освен електронните здравни досиета на българските граждани, допълни той. Според него има риск от изтичане на информация.

„При положение че по някакъв начин се получи повреда или липса на връзка, ние трябва да преустановим работа”, подчерта още д-р Брънзалов.

По думите му до момента няма обяснен авариен режим какво ще се прави, ако това се случи.

„Ние сме за подобряване на фискалния контрол, но наредбата в този вариант е неприложима в медицинската дейност в България”, отбеляза д-р Николай Брънзалов.

Личните лекари настояват за допълнителни разговори с НАП.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар