Понеделник, 22 Април 2019
Петък, 22 Март 2019 12:27

Борисов за апартаментгейт: Всеки ще си понесе отговорността! Ние ще си понесем нашето петно!

Аз съм създал тази партия, за да се бори с корупцията на комунистите. Те съсипаха държавата в продължение на много години. Ако ГЕРБ са приели закон, който облагодетелства някой, веднага ще бъде променен

Направихме компромис и дадохме шанс на британския парламент да вземе решение. Това каза в Брюксел премиерът Борисов, който коментира снощното заседание на Съвета на ЕС и решението за отлагане на Брекзит "Брекзит ще бъде отложен до 22 май при условие, че британският парламент одобри до края на март споразумението за излизане, или до 12 април, ако споразумението не бъде одобрено. Може би съм песимист. 1000 дни не стигнаха и сега за една седмица да се решат нещата. Имаме готов договор, Мишел Барние свърши страхотна работа. Проблемът е за общия пазар и границата с Ирландия", разкри Борисов.

Министър-председателят коментира и скандала с апартаментите на управляващите. "Убеден съм, че ГЕРБ не са направили промяна в закона, за да се подкрепи "Артекс".

 Сега сме тук и дискутираме Брекзит. Като се прибера и ако има нещо такова, всеки ще си понесе отговорността. Вчера ви казах същото. Не виждам какво се е променило през нощта. Защо не коментираме закона на БСП, с който отмениха възможността някой да им разследва сделките. Защо никой не говори за този закон. Приеха го тези, които сега се правят на борци с корупцията", заяви Борисов

"Ще проуча детайлите за този закон и ще взема решения. Ние ще си понесем нашето петно, белег. Аз съм създал тази партия, за да се бори с корупцията на комунистите. Те съсипаха държавата в продължение на много години. Ако ГЕРБ са приели закон, който облагодетелства някой, веднага ще бъде променен. Тук в Брюксел гледам много високи сгради. Във всички столици, в които съм бил по света, има високи сгради. В България също трябва да има. Придават друг облик на града. Въпросът е има ли лобизъм в този закон. Ако има, веднага ще бъде променен. Ще приемем закон за строителство до 5 етажа, връщаме панелките и "Жилфонд" и решаваме нещата. Ако има проблем, няма да търпя. Ако сме сгрешили, ние ще се поправим. Гарантирам ви това", категоричен беше Борисов.

 "Разговарях с всички по телефона и всички ми обясняват, че на 100% са невинни. Като се прибера, ще проверя всички детайли. Искам да говорите за закона на така наречените борци с корупцията. Аз съм живял в колиба с две стаи. Със сестра ми живеехме в една стая. Студенти като бяхме, пак в една стая живеехме. А те имаха имоти по "Позитано", по "Оборище". И сега ще ми се правят на борци с корупцията. Говорете за техния закон", призова още Борисов.

източник: epicenter.bg

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 22 Март 2019 12:27
  Корнелия Нинова: Предупреждението за пълзящата диктатура е безсмислица

  Според лидера на БСП ГЕРБ са отчуждили България от европейските и от българските ценности и са ни лишили от човешко достойнство

 • Петък, 22 Март 2019 12:27
  Борисов: Инвестираме в образованието, защото БСП разчитат на необразованите хора и късата памет

  За другата година сме планирали 360 млн. за увеличение на учителските заплати, заяви премиерът Бойко Борисов по време на отчитането на гражданския диалог „Европа в нашия дом“.

  Вече всички деца имат шкафчета в училища. Ние сме единствените в Европа, които имаме Wifi във всяко едно училище, похвали се Борисов.

  „На Вълчев съм възложил да проверят състоянието на училищните автобуси и може там да разчита на още 20 млн. лв., и толкова за интерактивност“, добави премиерът. По думите му в природните науки обаче изоставаме.

  „Никога не е правено такива паркове и градини, направихме добри паркове, за има къде да се събрат БСП. Днес гледам са се изтъпанили на Южния парк. Те ни връщат във времето на Третата коалиция“, коментира Бойко Борисов.

  „Инвестираме в образованието, защото те разчитат на къса памет и нискообразовани хора. Те - премиерът тогава, първата дама тогава, изгонената зам.-министърка за корупция“, уточни той.

  „Аз излизам и казвам, оставка за това и това. Ние не разбрахме тогава какво стана. Тези хора говорят, но ние нямаме един спрян фонд, една спряна програма. Ние нямаме един спрян фонд, те издигат манипулация за предизборната си кампания“, уточни премиерът.

  „Тези сега в Южния парк ни плашат. Ама хич не ни е страх от тях. Ние грешим, което показва, че не сме идеални“, допълни още лидерът на ГЕРБ.

 • Петък, 22 Март 2019 12:27
  Георги Харизанов: ГЕРБ се намира в най-ниската си точка към момента

  Странен е призивът на Борисов за обединение срещу „пълзящата диктатура“, коментира политическият анализатор

Оставете коментар