Събота, 06 Юни 2020

Събота, 23 Март 2019 11:53

Софиянски: В България има огледално комунистическо управление

 

СДС предадоха десните принципи, съюзявайки се управляващите от ГЕРБ, заяви в предаването "ЕвроДикоф" бившият депутат от СДС и бивш кмет на София Стефан Софиянски.

"ГЕРБ е бивша комунистическа партия. Произходът на ГЕРБ и на сегашното БСП е един и същ. През 1997 г., когато с всички тези хора ние бяхме на барикадите и гербаджиите и бесепарите бях от другата страна на барикадата срещу нас. И днес ти да отидеш при тях е един огромен компромис на принципите, които аз не бих допуснал", обясни Софиянски.
Той беше категоричен, че дори от чисто прагматична страна, обединението между двете партии, няма да доведе до успех за демократите.

Бившият кмет на София изтъкна и че дори действително депутат от СДС да влезе в европарламента в резултат на съединяването на десните с ГЕРБ, той реално ще се превърне в кадър на управляващите, а не в изразител на синята идея. 
Заради всичко това Стефан Софиянски сподели с горчивина, че на предстоящия вот не знае за кого ще даде гласа си.

Софиянски коментира и актуалната тема с апартаментгейта в ГЕРБ, като определи логиката на управляващите като „странна”: „Те казват – едно време вие си живеехте в хубави жилища, сега искаме и ние“.

Според него нямало никаква разлика между двете основни партии – БСП и ГЕРБ – нито като мислене, нито манталитет, нито като произход.

„Ние имаме огледално комунистическо управление“, обобщи бившият градоначалник.

Той сподели още, че Евгени Крусев, когото той познавал от съвместната им работа като добър професионалист, бил „натопен“ за некачествения ремонт на улица „Граф Игнатиев“.

„Крусев е добър транспортчик, но България е министерска република, страна на проверките“, формулира Софиянски.

Как вижда бъдещето пред ГЕРБ след тежкия скандал с жилищата в „сграда на годината“ „фирма „Артекс“?

На този нъпрос ексградоночалникът на София отговори, че „понеже двете партии са огледално отражение една на друга, алтернатива няма”.

“ГЕРБ ще отидат или при турците, или ще се съберат с комунистите“, прогнозира Софиянски и призова избирателите у нас да не гласуват повторно за български евродепутати в Брюксел с мотива, че те „не зааслужават това“.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар