Сряда, 26 Юни 2019
Понеделник, 25 Март 2019 18:02

Най-доброто за всички от ОП е да играем заедно на изборите, смята Александър Сиди

Не водим разговори с "Воля”, защото нямаме допирни точки с тях, обяви още той

Ще бъдем заедно за евроизборите със сигурност. Всички от "Обединени патриоти”  ще бъдем в една и съща бюлетина. Дали ще бъдем под един и същи номер, ще разберем по-натам. Казвам го с ирония. Дали ще сме в една и съща листа, още не знам, каза в предаването "Всичко коз” по Канал3, депутатът от ВМРО, Александър Сиди.

Това, което ние казваме, е, че най-доброто за нас е да играем заедно на изборите. Дали ще се случи, продължава да бъде въпросителна. Ние няма да правим разцепление в коалицията. Или играем трите заедно, или играем по отделно. Да се разбираме отделно с "Атака”, или отделно с НСФБ за нас е грешно и ще взриви коалицията. Виждаме и на самите коалиционни съвети, че идват или едните, или другите, а за нас това не е правилно. Не е пътят да изберем една от двете партии. ГЕРБ са отделен политически субект, в друго политическо семейство и ние нямаме никаква цел да играем заедно на тези избори. ЕНП са част от това статукво, което не харесваме в Европа. Със сигурност в семейството на консерваторите, ние сме противници., каза още той.

Ние конкретно не водим разговори с "Воля”, защото нямаме допирни точки с тях. Не мога да коментирам техните действия. За съжаление усещането в обществото остава, че има нарушен морал, категоричен беше Сиди.

В ляво имаме тежка драма за двама бивши близки в живота хора, които по някаква причина са си разделили пътищата и сега делят листата на БСП. В дясно пък имаме семеен скандал за имоти- тоест пак в къщите на хората и ние оставаме единствените трезво мислещите на терена, но пък продължаваме на сме разединени. Това даваме на българското общество. Разбирам защо хората не харесват политиците, аз също не бих, на тяхно място, каза депутатът от ВМРО.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 25 Март 2019 18:02
  Корнелия Нинова: Преди седмица предложихме разумен разговор за субсидиите. ГЕРБ и ОП отказаха

  От днешната среща на управляващата коалиция ме впечатли желанието им тепърва да започнат диалог с парламентарните партии за намиране на съвместно и разумно решение за размера на субсидиите

 • Понеделник, 25 Март 2019 18:02
  Драгомир Стойнев: Народните представители от ГЕРБ и ОП нямат собствена воля - те са просто придатък на министър- председателя

  Отказът за обществен разговор за финансирането на партиите е показен разстрел на демокрацията

 • Понеделник, 25 Март 2019 18:02
  ВМРО иска преразглеждане на коалиционното споразумение за управлението

  ВМРО ще поиска преглед на споразумението, по което работи управляващата коалиция, заяви пред БНР Искрен Веселинов, заместник-председател на партията и на парламентарната група „Обединени патриоти“.

  „Смятам, че това е нормално. Ние сме по средата на мандата и ако нещо не върви, трябва да заявим, че не върви и да търсим решение на проблемите. Това е първото, което трябва да се направи и всичко оттам насетне ще последва естествено“, каза той в интервю за предаването „Неделя 150“ на програма „Хоризонт“.

  Веселинов определи като „логичен“ резултата на ВМРО на европейските избори, „като резултат от работата, която партията свърши в парламента и управлението“. „Тръгнахме без тревога към тези избори“, каза още той.

  Причината за съществуването на формата „Обединени патриоти“ беше да се извади ДПС от властта.

Оставете коментар