Четвъртък, 21 Ноември 2019
Неделя, 31 Март 2019 14:32

Мария Габриел води листата на ГЕРБ за евроизборите

Новият председател на ПГ на ГЕРБ: Ако убедително спечелим изборите за ЕП, БСП трябва да се върне в парламента

ГЕРБ представи листата си с кандидати за Европейския парламент на изборите, които ще се проведат на 26 май. По споразумение със СДС шестото място е за Александър Йорданов, който е представител на синята партия. Първите осем са  Мария Габриел, Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Ева Майдел, Асим Адемов, Александър Йорданов, Лиляна Павлова и Емил Радев.

Шестото и седемнайстото (последно) място в листата получи СДС, след като сключи споразумение с ГЕРБ.

Младежите на ГЕРБ отново запазиха първото място пред ЦИК, за да регистрират първи листата на ГЕРБ и СДС за предстоящия евровот.

Ако убедително спечелим изборите за Европейски парламент, ще е ясно, че това са политическите нагласи в обществото и колегите от БСП трябва да се върнат в парламента, заяви пред БНР новият председател на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова

Задачата за вкарване на 7-8 депутати от листата на ГЕРБ и СДС в Европарламента, каквато цел очерта зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, е „амбициозна“, каза Дариткова и уточни, че платформата за изборите ще бъде съобразена с тази на Европейската народна партия (ЕНП).

„След всички подадени оставки, ПП ГЕРБ ще излезе монолитна и консолидирана, без да се поддаваме на интриги, които са ни привнесени отвън“, каза Дариткова в отговор на въпрос дали не вижда в „Апартаментгейт“ по-голям заговор с международни елементи, включително предполагаема руска хибридна връзка.

Според нея няма основание да се смята, че има политическа криза, въпреки че в 44-ото Народно събрание „се поддържа сложно парламентарно мнозинство предвид на това, че опозицията непрекъснато саботира този парламент“.

„Не е голяма мъка намирането на стабилно мнозинство в парламента и осигуряването на кворума“, каза Дариткова, като посочи, че БСП отсъства почти месец от пленарна зала, но национално отговорните партии, дори от опозицията, работят в интерес на българските граждани.

Хоризонтът на това коалиционно управление е 2021 г., подчерта Дариткова.

Тя категорично отрече да е оказван външен натиск за приемане на поправки в Закона за вероизповеданията.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар