Събота, 04 Юли 2020

Сряда, 03 Април 2019 13:53

Консорциумът "Аркад" ще строи втората тръба на "Турски поток"

Това съобщи енергийният министър Теменужка Петкова па време на изслушване в парламента

Консорциумът "Аркад" е избран за изпълнител за строителството на втората тръба от газопровода "Турски поток". Това обяви по време на изслушване в Народното събрание енергийният министър Теменужка Петкова. 

Тя съобщи, че изборът на строител е факт след успешно приключилата трета фаза на пазарния тест за резервиране на капацитет на тръбата.

  "С радост мога да споделя, че обществената поръчка, свързана с избор на изпълнител, приключи успешно. В хода на процедурата се явиха три консорциума. От двата, които стигнаха до финала, офертата, която печели, е на консорциум "Аркад", който се състои от компания "Аркад" от Саудитска Арабия и италианска компания. Те дадоха такава оферта, която дава възможност да влезем в бюджета на обществената поръчка".  Изпълнението на обществената поръчка се гарантира в рамките на 250 дни.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 03 Април 2019 13:53
  Теменужка Петкова: Не е нужно към момента да нотифицираме ЕК за АЕЦ „Белене“

  Според енергийния министър „към настоящия момент, в ситуацията, в която се намираме ние с процедурата за избор на стратегически инвеститор за АЕЦ „Белене“, не попадаме в нито една от тези хипотези“

 • Сряда, 03 Април 2019 13:53
  Росатом, Framatome и GE Steam Power ще участват заедно за АЕЦ „Белене“

  По-рано днес руската държавна корпорация „Росатом“ е постигнала споразумение за сътрудничество с Framatome SAS (Франция) и GE Steam Power в рамките на процедурата за избор на стратегически инвеститор за проекта АЕЦ „Белене“ в България

   

 • Сряда, 03 Април 2019 13:53
  Руска агенция: Борисов се опитва да седне на два стола с "Балкански поток"

  В първия ден на лятото българският премиер Бойко Борисов, оценявайки мащабите на извършените работи от птичи поглед, обеща, че строителството на българския участък от газопровода "Турски поток" ще бъде завършено до края на настоящата година. От "Булгартрансгаз", която е инвеститор на проекта, потвърдиха, че министър-председателят е извършил инспекция, отчетоха извършените изкопни работи и дължината на положените по трасето тръби, но не пожелаха да уточнят предполагаемата дата на завършване на проекта. Забавянето (за 8 месеца е завършена едва една трета от проекта) София този път оправда с карантината заради коронавируса (видите ли, режимът на самоизолация бе свален едва на 1 юни).

Оставете коментар