Вторник, 04 Август 2020

Четвъртък, 04 Април 2019 12:01

Политическите реакции след номинацията на Данаил Кирилов за правосъден министър

Коалиционните партньори одобряват, от БСП определиха избора като скандален

Крум Зарков, БСП: Номинацията на Данаил Кирилов за министър на правосъдието е лоша новина. Това е ясен знак, че правителството няма нито идея, нито желание да преодолее проблемите пред българската съдебна система и да гарантира пред гражданите елементарна справедливост. Данаил Кирилов не може да бъде гарант за качествена съдебна реформа. Тази номинация на премиера Борисов е толкова скандална, толкова абсурдна, че граничи с провокация.

Валери Симеонов, НФСБ: Високо е мнението ми за професионалните качества на Данаил Кирилов, но най-общо казано няма кой да го замести в Правна комисия. Без Данаил Кирилов тази Правна комисия не мисля, че ще има този професионален капацитет, какъвто имаше до момента.

Юлиан Ангелов, ВМРО: Кирилов е един от хората, които най-добре са запознати с българското законодателство. Мисля, че ще е един добър министър, поне по нещата, които съм наблюдавал. Когато той трябва да работи, виждам как понякога му се налага и работи по 24 часа и не се отказва.

Рамадан Аталай, ДПС: Не съм човек, който би трябвало да даде оценка за работата на г-н Кирилов, но като гледам за работата му в парламента – всеки законопроект на Данаил Кирилов създаваше проблеми. Дано в Министерство на правосъдието да не е така.

Явор Нотев, "Атака": Разглеждаме Данаил Кирилов като правосъден министър. Мястото, което ще заеме г-н Кирилов, позволява той да разгърне и използва потенциала, който е набрал в опита си в Народното събрание, но се отваря труден фронт за приемника му в правната комисия.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар