Събота, 04 Юли 2020

Петък, 05 Април 2019 12:01

Със 120 гласа парламентът избра Данаил Кирилов за министър на правосъдието

За нов председател на Правната комисия спрягат Десислава Атанасова

Народното събрание избра Данаил Кирилов за министър на правосъдието. Със същото решение парламентът освободи от поста министър на правосъдието Цецка Цачева, която подаде оставка заради случая с апартаментите.

От гласувалите 135 народни представители 120 бяха "за", а 15 - "против".

След гласуването Данаил Кирилов положи клетва като министър.

Данаил Кирилов досега бе депутат от ГЕРБ и председател на Комисията по правни въпроси.

За освободеното председателско място в Правната комисия се спряга името на Десислава Атанасова, която е юрист и в момента е зам.-председател на комисията.

Едно от другите имена, които се спрягат, е това на Димитър Лазаров. Той също е юрист, член на Комисията по правни въпроси, като едновременно с това оглавява и Комисия за контрол на службите за сигурност. Ако бъде избран за шеф на Правната комисия, Лазаров ще трябва да освободи председателското място в комисията по контрол, тъй като по правилник депутат няма право да оглавява две парламентарни комисии едновременно.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 05 Април 2019 12:01
  “И какво да ги правим сега тия кавали, след като вече сме ги избрали?"

  Слави Трифонов обвини в лъжа Екатерина Захариева

   

 • Петък, 05 Април 2019 12:01
  БСП иска оставката на министъра на правосъдието

  Крум Зарков: Мониторингът за България остава, но и правосъдният министър остава

 • Петък, 05 Април 2019 12:01
  Правната комисия в НС реши: Правителството, а не министърът ще обявява извънредна епидемична обстановка

  Правната парламентарна комисия реши Министерският съвет, а не миниcтъpът на здравеопазването, да обявява извънpeднa eпидeмичнa oбcтaнoвĸa. Предложение за това направиха и депутати от ГЕРБ , и от БСП, като сред тях са председателят на групата на ГEPБ Даниела Дариткова и лидерът на БСП Корнелия Нинова.

  Втори час продължава обсъждането на второ четене на законопроекта за промяна в Закона за здравето, свързан с края на извънредното положение на 13 май.

  Предложение за обявяване на извънpeднa eпидeмичнa oбcтaнoвĸa ще прави глaвният дъpжaвeн здpaвeн инcпeĸтop до министъра на здравеопазването, а той - на кабинета.

  До това ще се стига пpи нaличиe нa нeпocpeдcтвeнa oпacнocт зa живoтa и здpaвeтo нa гpaждaнитe oт eпидeмичнo paзпpocтpaнeниe нa зapaзни бoлecти, cpeд ĸoитo вeчe изpичнo е пocoчен и Сovid-19.

Оставете коментар