Вторник, 26 Май 2020

Петък, 05 Април 2019 14:39

НФСБ подаде сигнал до Цацаров за имотните сделки на министър Ангелкова

След като Валери Симеонов каза, че е добре „Борисов да си поогледа внимателно министрите“ по повод Апартаментгейт, депутатите от НФСБ внесоха сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров с настояване да бъде направена проверка на имотните сделки на министъра на туризма Николина Ангелкова.

Депутатът Борис Ячев - председател на антикорупционната комисия в парламента, обясни, че сигналът е с искане да бъде извършена проверка затова как министър Ангелкова е придобила имотите си и дали има съответствие или несъответствие между пазарната цена и цена на придобиване. Патриотите на Симеонов се интересуват и от произхода на средствата за придобиване на тези имоти.

„Подкрепяме казаното от премиера Бойко Борисов, че трябва да бъдат прилагани единни стандарти към всички представители на публичната власт, на високите етажи на властта и считаме, че една подобна проверка в зависимост от резултата може да оневини включително този, който е проверяван, ако се докаже, че няма законови нарушения", каза Ячев, цитиран от БНР.

Вчера министърът на туризма Николина Ангелкова отговори на обвиненията на Валери Симеонов още от летището, където вече носеше нотариалния акт на имота в квартал "Овча купел". Тя обясни, че апартаментът е купен през 2008 г. от нейните родители, на нейно име. 75 хил. лева е била цената на груб строеж по онова време, на акт 14.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар