Вторник, 19 Ноември 2019
Неделя, 14 Април 2019 13:04

ГЕРБ представя платформата си за евроизборите без Борисов

Цветанов: Силата на нашата платформа е, че ще защитаваме това, което се припокрива с приоритетите на ЕНП

В отсъствието на Бойко Борисов, зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и председателят на СДС Румен Христов откриха в НДК форума, на който управляващите представят своята политическа платформа за предстоящите на 26 май избори за Европейски парламент.

Силата на нашата платформа е, че ще защитаваме това, което се припокрива с приоритетите на ЕНП. Това каза зам.- председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на представянето на политическата платформа на партията за евроизборите, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Когато правихме платформата в предизборния щаб, стигнахме до извода, че тя трябва да бъде представена от нашите евродепутати. Нашите приоритети ще се покриват с тези на ЕНП и обединена Европа. Ние ще представим резултатите, които имаме от управлението днес, които се припокриват с приоритетите на Европа. Силата на нашата платформа е, че ние защитаваме това, което се припокрива с приоритетите на ЕНП – кохезионна политика, отбрана, миграция“, заяви Цветанов. В залата присъстват министри, народни представители, общински съветници, представители на СДС и др.

Лидерът на СДС Румен Христов определи политическата платформа като „прекрасна и е тази, която ще привлече най-много избиратели”.

„Нямам съмнение, че днес ще бъде представена една прекрасна платформа. Въпросът е тя да стигне до българските избиратели, за да може те да направят информиран избор. Това, което трябва да се случи в Европа, е важно, затова смятам, че нашата платформа е тази, която ще привлече максимално много избиратели. Пожелавам на този прекрасен отбор успех и нека да се поздравим с победа“, заяви Христов.

Водачът на евролистата на ГЕРБ Мария Габриел посочи, че основни ценности са защитата на личните данни и сигурността на европейските граждани. Тя посочи, че ще се работи за осигуряване на безплатен интернет навсякъде, както и за утвърждаването на България като регионален цифров лидер. Габриел подчерта, че това което е незаконно офлайн, трябва да бъде незаконно и онлайн, и че ще се работи и за осигуряване на кибер сигурност, ясни и етични правила за изкуствения интелект, изграждане на европейски супер компютър от световна класа, дигитализация на културното наследство и неговата достъпност, осигуряване достъп на всички европейски граждани до каталога на европейските филми, реализиране на първата самостоятелна програма „Цифрова Европа“. „Само така можем да превърнем Европа в лидер и да изпратим ясно послание до нашите партньори“, заяви Мария Габриел.

ВИДЕО

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 14 Април 2019 13:04
  Наказвате изрядните работници, защото сте безсилни да спрете злоупотребите

  Корнелия Нинова: Тези, които работят, внасят си осигуровките дисциплинирано в държавния бюджет и в случай на заболяване имат право да получат обезщетение от собствените си пари, няма да го получат. Те ще бъдат наказани. Категорично се противопоставяме на това

 • Неделя, 14 Април 2019 13:04
  Болничните вкараха в спор ГЕРБ и ВМРО, предложението било на Горанов

  Управляващите започнаха с изключенията: Нямало да се реже болничният за гледане на болно дете и при трудова злополука, твърдят Менда Стоянова и Даниела Дариткова

 • Неделя, 14 Април 2019 13:04
  Таен коалиционен съвет отсвири пенсиите

  Научаваме от медиите, че на територията на НС се е състоял частичен коалиционен съвет между ГЕРБ, ВМРО и НФСБ. Към народните представители от АТАКА никой не е отправил покана за присъствие. Според информационни източници на срещата е била засегната и темата за размера на минималната пенсия.

Оставете коментар