Понеделник, 26 Август 2019
Вторник, 23 Април 2019 15:08

Джамбазки: Беше направен опит да бъде оклеветен Каракачанов с "апартаментгейт"

Представители от ВМРО днес подписаха споразумение със ЗНС за евроизборите

"Апартаментгейт" е манипулация и лъжа и това ще бъде доказано с документи. Вероятно г-н Каракачанов ще потърси своите права в съда, защото аз така бил направил. Това беше опит за оклеветяване и лъжа, като тези, които го направиха, вече започнаха да дават заден ход. Истината е, че не очаквахме да закъснее подобно развитие. Видя се възможност и набързо се скалъпи тази лъжа и провокация, за да се зашие към останалите.

Така кандидатът за евродепутат от листата на ВМРО Ангел Джамбазки коментира новината от днес, че вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов също е въвлечен в имотната сага.

Ангел Джамбазки и други представители от ВМРО днес подписаха споразумение със Земеделския народен съюз за оказване подкрепа на листата на ВМРО за предстоящите избори за Европейски парламент.

,,Това не е изненадващо споразумение, тъй като помощта и усилията на Земеделския народен съюз бяха част от резултата да бъдем представени в Европейския парламент. Ние сме използвали тяхната експертиза за субсидии, селското стопанство и земеделието, така че подкрепата им ще ни бъде изключително полезна'', обяви пред журналистите Джамбазки.

По думите му политиците у нас разиграват театрални спорове, а в Европейския парламент поддържат една и съща политическа линия, която е в услуга на глобализацията и федерализма.

,,Изключително непочтено е тук да се говори едно, а там да се прави друго. При нас такова нещо няма'', допълни той.

,,Няма изненада, че ние подкрепяме кандидатурата на Ангел Джамбазки. С него можем да отчетем успехи. Омръзна ми да чувам, че нашите евродепутати не могат да направят нищо, че никой не ги чува. Г-н Джамбазки доказа, че това не е така. Убедени сме, че той трябва да бъде нашият представител в Европейския парламент'', коментира от своя страна председателят на Земеделския народен съюз Румен Йончев, цитиран от novini.bg.

,,В тези бурни и много важни времена за ЕС имаме нужда от истински патриоти и родолюбци. Трябва да се създаде такъв ЕС, който да отговаря на интересите на неговите създатели, а не да бъде разрушаван'', каза още Йончев, цитиран от novini.bg.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 23 Април 2019 15:08
  ВМРО започва обществено обсъждане на идеята за химическа кастрация при престъпления

  От ВМРО искат премахване на съкратеното съдебно следствие, което намалява с една трета присъдите при тежки престъпления. Това става ясно от разпространена до медиите позиция на партията, „която идва след поредното брутално престъпление, извършено от човек, който не се вписва в нормите на нормалното съвременно българско общество”.

  Става дума за пребитото до смърт и изнасилено седемгодишно момиченце в сливенското село Сотиря, за което е обвинен 21-годишен мъж. 

  От ВМРО са категорични, че неизбежната отбрана също трябва да бъде внедрена в наказателната юриспруденция максимално бързо.

  От партията започват обществено обсъждане на идеята за химическа кастрация в престъпления като изнасилвания, блудства и други сексуални посегателства - практика, която отдавна се прилага в други държави. 

  Публикуваме пълния текст на позицията на ВМРО:

 • Вторник, 23 Април 2019 15:08
  Случаят в Сотиря показва, че концепцията за несоциализираните общности, трябва да бъде приета

  Красимир Каракачанов преди повече от половин година предложи за обсъждане и приемане Концепцията за промени в политиката за интеграция на циганския (ромския) етнос в Република България и мерките за реализацията им

 • Вторник, 23 Април 2019 15:08
  Европарламентът трябва да се махне, защото е безсмислен

  В Страсбург гласуваме скучни неща, смята избраният от листата на ВМРО евродепутат Андрей Слабаков

Оставете коментар