Понеделник, 26 Август 2019
Сряда, 24 Април 2019 09:46

Цацаров взе на специален надзор разследването срещу Местан

Главният прокурор възложи на ВКП да оказва засилена методическа помощ на прокурорите от Окръжна прокуратура Кърджали

Главният прокурор Сотир Цацаров взе на специален надзор разследването срещу лидера на ДОСТ Лютви Местан заради катастрофата с една жертва и възложи на прокурори от Върховната касационна прокуратура (ВКП) да оказват засилена методическа помощ на прокурорите от Окръжната прокуратура Кърджали, съобщиха от прокуратурата.

След като на 14-и април под наблюдението на Окръжната прокуратура в Кърджали започна разследване по досъдебно производство за установяване на причините за настъпило ПТП, при което е причинена смърт на 6-месечно дете, а на 15-и април Лютви Местан е привлечен към наказателна отговорност, до главния прокурор са постъпили молби от пострадалите родители на починалото дете за осъществяване на постоянен надзор върху разследването.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Главният прокурор преценява, че досъдебното производство се отличава с фактическа и правна сложност и е със засилен обществен интерес, тъй като обвиняемият Местан е публична личност, лидер на политическа партия. Взети са под внимание и отправените молби за това от родителите на детето.

По делото предстои да бъдат извършени множество процесуално следствени действия и да бъде привлечен по-голям експертен и аналитичен ресурс. Това налага оказването на организационна помощ и цялостна подкрепа на наблюдаващите прокурори от прокуратурата в Кърджали.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 24 Април 2019 09:46
  Навършва се 1 година от тежката автобусна катастрофа край Своге

  Една година след тежката катастрофа край Своге, граждани и близки на жертвите ще почетат паметта им със заупокойна молитва и осветяване на паметната плоча на мястото на инцидента.

  При трагедията тогава автобус излезе от платното и се преобърна, а 20 от пътниците в него загинаха.

  Една година по-късно – след политически оставки, пътни експертизи и ремонти, какво се промени: „Сложиха мантинели, направени по безумен начин. Влизаш зад мантинелата, където се намира тротоарът и стигаш доникъде. За да можеш да продължиш трябва да се прекачваш през нея или да пролазваш отдолу... и излизаш на пътната настилка“, казва Лилия Георгиева от инициативния комитет, оглавил протестите, предаде БНР.

 • Сряда, 24 Април 2019 09:46
  Година след трагедията край Своге

  На 25 август се навършва 1 година от тежката катастрофа край Своге, в която загинаха 20 души. Какво се промени от тогава до днес, по-безопасен ли е с днешна дата пътният участък, по-сигурни ли са организираните екскурзии и лекува ли времето раните от загубата.

 • Сряда, 24 Април 2019 09:46
  Задържаха полицейски инспектор с подкуп

  Гражданин е подал сигнал, че районният инспектор му е поискал сумата от 850 лв., за да не му връчи призовка за шофиране с превишена скорост

Оставете коментар