Понеделник, 26 Август 2019
Сряда, 24 Април 2019 12:38

Борисов разпореди три министерства да решат проблема на УНСС

Ангажирани са Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на финансите и Министерството на образованието и науката

Премиерът Бойко Борисов съобщи в началото на заседанието на правителството, че заедно с представители на три министерства, които са ангажирани с възможността за решаване на проблема на Университета за национално и световно стопанство (УНСС), ще посетят висшето училище в четвъртък. Премиерът уточни, че днес е имал среща с ръководството на университета, съобщава "Дарик".

По време на заседанието на Министерския съвет Борисов потвърди, че със случая са ангажирани Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на финансите и Министерството на образованието и науката.

Правителството одобри и допълнителни разходи по бюджета на МС за тази година. "Това са парите, както обещахме на вероизповеданията, на Светия Синод, на Мюфтийството, на всички останали, така че днес - на Велика сряда, така както поехме ангажимент към Синода, да могат и свещениците да си получат заплатите, така както е по закон", уточни министър-председателят.

В отворено писмо от вчера на Университета за национално и световно стопанство до министър-председателя, министъра на финансите и до министъра на образованието и науката се настоява да се осигурят необходимите средства от 10,3 млн. лева, за да бъде завършен и оборудван новият учебният корпус на УНСС, който се осъществява с европейски средства и да не се стигне до фактическа неплатежоспособност на университета.

 Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Необходимо е финансирането да се осигури в най-кратки срокове, за да се удължи срокът на проекта, посочват от висшето училище. В противен случай ще бъдат загубени 4,5 млн. лв. европейска безвъзмездна помощ, която държавата ще се наложи да връща заедно с лихвите, заявяват от УНСС.

източник: DarikNews

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 24 Април 2019 12:38
  Премиерът проверява АМ „Европа“: Кеф ми е - ниви, чакъл, асфалт. Това дразни другите!

  Премиерът Бойко Борисов отново подкара джипа, за да инспектира как вървят ремонтните дейности по изграждането на АМ ''Европа''.

 • Сряда, 24 Април 2019 12:38
  Борисов: Осигурени са средствата за ремонт на самолетите Су-25

  Правителството изпълни своя ангажимент и осигури на Министерство на отбраната 82,5 млн. лв за ремонт на самолетите Су-25. Това съобщи премиерът Бойко Борисов на личния си профил във Фейсбук.

 • Сряда, 24 Април 2019 12:38
  Президентът: Шипка не е мястото да коментирам интригите на министър-председателя

  Шипка не е мястото да коментирам интригите на министър-председателя, защото тук възкръсва България, която неговото управление закотви на дъното на Европа. Това заяви днес държавният глава Румен Радев на връх Шипка пред журналисти, след като участва в тържественото отбелязване на 142 години от шипченските боеве, съобщиха от Прессекретариата на държавния глава.

  Президентът беше помолен да коментира вчерашните твърдения на министър-председателя за причините за освобождаването на началника на НСО ген. Данчо Дяков.

  „Скандалите са в правителството, те са много и унищожителни“, добави президентът.

Оставете коментар