Понеделник, 26 Август 2019
Четвъртък, 25 Април 2019 09:56

Започва Голямото пътуване

Над 280 000 българи тръгват на път

 Над 280 000 българи тръгват на път за Великден. Допълнителни патрули на КАТ по магистралите ще следят за спазване на правилата, предаде Нова Телевизия.

Традиционно най-натоварени ще са пътищата към Сърбия и Гърция, както и магистралите "Тракия” и "Хемус”. Именно там обаче има ремонти. На места се очаква да се образуват тапи. Предвидени са алтернативни маршрути през Подбалканския път и Искърското дефиле.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

През следващите 4 дни всички екипи ще са на крак. За да няма сериозни задръствания, регионалното министерство въвежда забрана за движение на тежкотоварни камиони в най-натоварените дни от 16 до 20 часа.

Повишава се и бдителността около гари, летища и пристанища. Може да се наложи дори и да ви спрат за проверка на документи или багаж.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 25 Април 2019 09:56
  Свети Дух се отбелязва днес

  Той се отбелязва 51 дни след Великден, на деня след Петдесетница и винаги се пада в понеделник

 • Четвъртък, 25 Април 2019 09:56
  Светли вторник е – благославя се св. Богородица

  През Светлата седмица не се пости

 • Четвъртък, 25 Април 2019 09:56
  Честито Възкресение Христово!

  Екипът на BIG5 ви желае светъл празник!

  Отбелязваме един от най-светлите празници в годината. В християнската религия на Великден се чества възкръсението на Исус Христос на третия ден, след като е разпнат на кръст и погребан. 

  Традиционно вярващите се събират пред храмовете в минутите преди полунощ. След обявяването на Възкресението свещеникът изнася запалена от Благодатния огън свещ, от която всички присъстващи палят своите свещи и ги отнасят в домовете си. 

  Подготовката за празника започва 10 седмици преди Възкресение, в които вярващите се готвят за тържеството на духа над плътта.

  Седмицата от Цветница до Великден има особено значение в православния празничен цикъл и се нарича Страстна или Велика. Това са последните дни от земния живот на Исус. Седмицата след Великден пък се казва Светла седмица, защото Възкресението на Христос донася просветление за всички.

Оставете коментар