Понеделник, 13 Юли 2020

Неделя, 19 Май 2019 15:13

ГЕРБ посрещна с възторг и гайди Вебер и Борисов

"Арена Армеец" събра актива на управляващите за централно предизборно събитие. Вебер ни обеща влизане в Шенген, а Борисов – нов автозавод

 

"Европа трябва да бъде континентът на мира, свободата и съвместното битие." Toва заяви водещият кандидат на Европейската народна партия (ЕНП) за председател на Европейската комисия Манфред Вебер на официалното предизборно събитие на ГЕРБ и СДС в столичната зала "Арена Армеец". Хилядите присъстващи държаха плакати със слогана на Вебер The power of we ("Силата на ние") и при влизането му бяха подканени от водещия да вдигнат високо плакатите, за да го "посрещнат както подобава". Вебер, Борисов и вицепремиерите бяха посрещнати от гайдари, след което прозвучаха и химните на България и ЕС.

"Моля ви, разпространете новината до всички българи. България я уважават в Европейския парламент", акцентира Вебер и обяви, че първа негова повеля като председател на ЕК ще е България да получи пълно членство в Шенген.

Пръв на трибуната излезе министърът на финансите Владислав Горанов, който отчете, че за последните 10 години има 40% ръст на брутния вътрешен продукт. "Предвидихме нарастване на минималната заплата до 650 лв. За последните 5 години - с 65%. За месец март 1247 лева е средна заплата" отбеляза той. Спомена и, че в училище били върнати 40 000 деца, а учителските заплати - удвоени. "Държавата се движи в правилна посока и въжделенията на нашите опоненти е свързано с личните им домогвания до властта. Алтернатива има, но тя не е по-добра. Не бива визия за България, да се бърка с Мизия за България", каза Горанов.

"Искам Европа да бъде по-дръзка, да се мери с нашите глобални приятели и конкуренти. Докато Европа се развива, тя е млада. Не слушайте тези, които казват, че ще е много интересно да отделим част от Европа, това е като да си запалите килима. В България сега е време да се гради и надгражда. Нямам предвид не само магистрали и училища. Имам предвид да градим големи цели, които да обединяваме българите. Не слушайте тези, които казва, че България ще тръгне напред, ако се върне назад", заяви вицепремиерът Томислав Дончев.

В началото на изказването си премиерът Бойко Борисов се пошегува с всички в залата и заяви, че в Германия по 6 минути се ръкопляска. Исках да ви се карам, но няма, защото като ви се скарам, се снишавате и ставате колебливи, обърна се към множеството министър-председателят.

Той припомни, че той и Вебер имали дълга история. Вебер хич не харесвал България в началото, но сега са най-големите защитници и пропагандатори на страната ни.

"Европа е организъм и система. България има правителство и Европа ще има правителство, когато Манфред Вебер спечели евроизборите", убедено каза Борисов и заръча на Вебер да не забравя залата, когато отлети от България.

„Това са истинските десни, другите са помагащи на БСП, те не са се променили, защото конгресите им вървят един след друг“, заяви премиерът, визирайки своите десни.

„Мислят си, като са ни ударили лошо, това ще ни свали. Ние сме като Кобратата - продължаваме напред. Нямаме нито една област, в която държавата да е в по-добро състояние отсега“, добави Борисов.

Като примери той даде нарастването на БВП, намаляване на външния дълг, увеличението на износа.

„Аз съм убеден, че ако сме живи и здрави в следващите месеци ще видите какви заводи ще започнат да се строят в България. И то точно такива от каквито има нужда държавата, реални инвестиции“, заяви Борисов.

Той припомни запознанството им с Манфред Вебер, като подчерта, че тогава Вебер не е харесвал България, а сега е един от най-големите и защитници.

„В Шумен им направихме индустриална зона. Само вчерашната инвестиция в Шумен е 100 млн. лв. Тогава ще се върнат ли висококвалифицираните българи? Ще се върнат, разбира се и се връщат. Близо 500 хил. автомобила ще излязат за 24 май. ... Другата седмица откриваме нов автомобилен завод в Пазарджик“, заяви премиерът по време на предизборното мероприятие на ГЕРБ.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 19 Май 2019 15:13
  Юрий Асланов: Разликите със събитията от началото на 2013 г. са повече от приликите

  Онези, които смятат, че преживяват дежа вю със събитията от началото на 2013 г., нека да знаят, че разликите са повече от приликите.

 • Неделя, 19 Май 2019 15:13
  Ден четвърти на протеста, площадът в триъгълника на властта вече е пълен

  Четвърти ден на протести в София. Площадът в "триъгълника на властта" вече е пълен с протестиращи. Демонстрацията е под надслов "Да защитим демокрацията".

 • Неделя, 19 Май 2019 15:13
  Корнелия Нинова: Призовавам всички, в деня, в който вотът на недоверие се дебатира, да се съберем пред парламента

  ГЕРБ счупиха държавата!

  Вчера, изплашени и вцепенени от нарастващото недоволство в цялата страна, премиерът Борисов, вицепремиерите му и представителите на управляващото мнозинство направиха недопустими внушения, включително и за БСП.

  Първо, десетките хиляди протестиращи българи на различни възраст, с различни политически убеждения, с различни професии, не са платени провокатори. Те са почтени хора, които искат справедливост.

  Второ, Борисов управлява 10 години със страх и репресии. Вчера направи същото. Внуши, че ще бъде запален Партийният дом. Че БСП ще счупи държавата. И жестоко бяха бити беззащитни хора. Няма да търпим това повече.

  Държавата е счупена от ГЕРБ и присъдружните им партии за 10-годишното им управление. Многократно погазиха Конституцията и законите на страната. Заличиха разделението на властите. Обезсилиха институциите. Управляваха като мафиотско- олигархичен кръг. Доведоха ни до първо място по бедност и корупция и до последно по свобода.

Оставете коментар