Четвъртък, 14 Ноември 2019
Петък, 24 Май 2019 15:13

Елена Йончева: Словото дава светлина в нашия живот

 На 26 май нямаме право да се събудим в държава, където властва еднокнижието

„24 май е ден на словото, а словото дава светлина в нашия живот. Това е ден, в който българският народ се е събуждал за нови подвизи и по-добро бъдеще. Това е ден, който възражда надеждите. Преди 1200 години, Кирил и Методий извършват чутовен подвиг, в резултат на който се създава славянската общност, славянската цивилизация. На 24 май празнуваме Деня на просветата. С гордост и преклонение цитираме думите на Стоян Михайловски, който казва: „Върви народе възродени, към светла бъднина върви". Това е ден и за размисъл, защото на 26 май нямаме право да се събудим в една държава, където властва еднокнижието. Вървим към възродена България! Честит празник!"

Това заяви водачът на листата на „БСП за България" за евроизборите Елена Йончева във Велико Търново, където взе участие в традиционните чествания по случай 24 май.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 24 Май 2019 15:13
  Весела Лечева кани лидери в световния туризъм

  Весела Лечева – кандидат за кмет на Велико Търново е поканила ключов експерт от THR – за анализ на туризма в общината, както и за посочване на практически пътища за подобряване на финансовите резултати за града и удвояване на приходите на хората от бранша.

 • Петък, 24 Май 2019 15:13
  Велико Търново посрещна Борисов с "Добре дошъл в Цветановград"

  Остри реакции в социалните мрежи заради тениските с лика му в Копривщица

 • Петък, 24 Май 2019 15:13
  БСП-Велико Търново с жалби до ОИК за нарушения на Борисов и ГЕРБ

  Премиерът с джипа си разхожда кандидата за кмет на Велико Търново Даниел Панов, води го заедно и с кандидати за общински съветници на полагането на клетва на новоприетите курсанти в Националния военен университет "Васил Левски". С присъствието си на трибуната, редом до представителите на изпълнителната власт, кандидатите от ПП ГЕРБ извършват грубо нарушение на изборното законодателство по чл.182,ал.1 от ИК

   

Оставете коментар