Вторник, 26 Май 2020

Сряда, 29 Май 2019 16:24

Борисов: Да няма забавяне в строителството на важните обекти

По настояване на премиера Бойко Борисов като първи точки бяха разгледани всички предложения за отпускане на пари

След като парламентът отхвърли президентското вето върху Закона за държавната собственост, премиерът Бойко Борисов призова министъра на регионалното развитие Петя Аврамова да няма забавяне в строителството на важните обекти в страната.

"Започвате да строите по най-бързия начин - от "Младост" до "Тракия" - тази страховита тапа трябва да се развързва незабавно. И както сме говорили - околовръстното на Пловдив, на Пазарджик, всичко това по "Хемус", Северна България, Монтана - Видин, Ботевград - Мездра. Имате пълен картбланш сега тези обекти да тръгнат веднага. Те са жизненоважни за региона", разпореди премиерът, цитиран от БНР.

Министър-председателят разпореди още на министъра на регионалното развитие и благоустройството и на министъра на вътрешните работи Младен Маринов да предприемат спешна проверка на загражденията по магистралите: „Там, където са откраднати, веднага да се възстановят, там където са пробити, да се поправят“, заяви премиерът Борисов на днешното правителствено заседание.

Борисов беше категоричен, че трябва да се реагира максимално бързо при сигнал за скъсани или липсващи заграждения.

По настояване на премиера Бойко Борисов като първи точки бяха разгледани всички предложения за отпускане на пари.

Най-много - 15 млн. лв., получава Столичната община. Парите са за доставка и модернизация на метровлаковете. Средства ще бъдат пренасочени и към габровската община.

"За Габрово отпускаме 4 млн. лв. за отработване на всички несгоди вследствие на големите строежи в общината. Видяхте онзи ден тунели, мостове, огромни строежи. Тази техника минава през селата и чупи пътищата, а хората не са длъжни да търпят несгоди", каза Борисов, цитиран от "Фокус".

Кабинетът отпуска и 1.4 млн. лв. за реконструкция, рехабилитация на съществуващо трасе и изграждане на ново от Рупите до Хераклея Синтика. Премиерът уточни, че пътните ремонти са нужни, тъй като районът привлича много туристи.

Ще има и допълнителни 500 хил. лв. за новия храм "Св. Прокопий Варненски" във Варна. "Построихме една финална разкошна катедрала. Такава не знам дали е строена. На последната ни среща във Варна владиката поиска половин милион лева допълнителни. В тази точка ги отпускаме, за да може да работят и в момента", добави Борисов.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар