Събота, 04 Юли 2020

Събота, 08 Юни 2019 19:11

Корнелия Нинова: Не са приемани предложения за промяна в Устава на БСП за избор на председател

"Нищо не се е променило от предварително начертания дневен ред и за Конгреса, и за днес", категорична бе лидерката на левицата

"Не са приемани предложения за влизане в дневния ред на Конгреса на точка за промяна в Устава за избор на председател. 25 членове на Националния съвет внесоха своите идеи за промяна в Устава в НС. Тези идеи не са гласувани днес и не са включени в дневния ред на Конгреса". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медиите по време на заседанието на НС на БСП, съобщи пресцентърът на левицата.

Тя заяви, че е бил приет политически доклад- оценка за европейските избори и за подготовката за местните избори. "Бяха направени много предложения, изказаха се много различни мнения по доклада за евроизборите. Приехме го и възложихме на една комисия от 17 души да го допълни с внесените предложения и допълнения и да го внесем на Конгреса", каза тя. Нинова заяви, че е бил приет доклад на Комисията по идейно и програмно развитие как "Визия за Европа" е била реализирана в кампанията. "Имаше много предложения и създадохме комисия, която да ги отрази и ще допълни доклада", поясни тя.

"Нищо не се е променило от предварително начертания дневен ред и за Конгреса, и за днес", категорична бе тя.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

На въпрос за избора на Петър Витанов за председател на Делегацията на българските социалисти в ЕП, Нинова заяви, че няма политическо решение кой да е председател, а това решение е било взето с тайно гласуване от самите евродепутати от БСП. "Нека уважаваме демократичния им избор", коментира Нинова.

Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар