Понеделник, 16 Септември 2019
Неделя, 09 Юни 2019 18:06

Шахматът изисква прозорливост, далновидност и търпение

Лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов се срещна с 12-ия световен шампион по шахмат Анатолий Карпов в централата на БСП – София

"Шахматът изисква прозорливост, далновидност и търпение. Това си помислих преди срещата с 12-я световен шампион по шахмат Анатолий Карпов. Той сега е депутат от „Единна Русия“, заместник-председател на Комисията по международни отношения на Руската Дума и член на Обществения съвет към президента на Руската федерация Владимир Путин. Пред него потвърдих желанието на БСП „Турски поток“ да мине през България, че АЕЦ „Белене“ е необратим проект и че Черно море трябва да е зона на мир и сигурност.

Обсъдихме културното сътрудничество и възможностите за по-осезаемо присъствие на руската култура и изкуство в България, по-специално в София. Заявих и категоричното наше желание за отмяна на санкциите срещу Русия, защото докато Европа е объркана и скована от тези санкции, Русия плаче, а Америка се смее." Това каза лидерът на БСП - София Калоян Паргов след срещата си с Карпов и изиграната партия.

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 09 Юни 2019 18:06
  Сидеров на яз. „Копринка”: Да не участваме в геополитически игри, не са в интерес на България

  Стотици посрещнаха сърдечно лидера на "Атака" на събора на русофилите

 • Неделя, 09 Юни 2019 18:06
  ТАСС: Националният събор „Приятели на Русия” в България събра 20 хиляди участници

  Президентът Румен Радев отбеляза, че форумът е станал повод „да се намери съвременното измерение на здравите исторически връзки между Русия и България.

  Около 20 хиляди души посетиха 16-ия национален събор "Приятели на Русия" край българския град Казанлък, България. На брега на язовир „Копринка“ в събота се събраха хора от различни краища на страната, мнозина от тях са учили или работили в Русия, както и руснаци, постоянно живеещи или работещи в България, предава ТАСС.  

  "Вековните връзки между българския и руския народ издържаха на множество политически бури и предизвикателства на времето. Те имат своите дълбоки исторически, културни и духовни корени, които минават през писмеността, православието и мечтата за свобода. Ето защо днешният празник не е просто носталгична среща на хиляди българи, свързващи своята професионална или лична съдба с Русия. Националният събор е повод да намерим съвременното измерение на тези силни исторически връзки и е знак, че отношенията между нашите два народа имат солидно бъдеще. Тук се поддържат не само традициите на приятелството и сътрудничеството, но преди всичко се изгражда мост към бъдещето. Укрепва се не само разбирателството между България и Русия, но и връзката между поколенията", написа президентът Румен Радев в приветствието си към участниците в събора.

 • Неделя, 09 Юни 2019 18:06
  Провежда се русофилски събор под мотото "Европа е по-силна заедно с Русия"

  На фона на шпионския скандал и арести на русофили, стотици се събраха на 16-я традиционен събор край язовир „Копринка”

Оставете коментар