Понеделник, 06 Юли 2020

Неделя, 09 Юни 2019 18:06

Шахматът изисква прозорливост, далновидност и търпение

Лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов се срещна с 12-ия световен шампион по шахмат Анатолий Карпов в централата на БСП – София

"Шахматът изисква прозорливост, далновидност и търпение. Това си помислих преди срещата с 12-я световен шампион по шахмат Анатолий Карпов. Той сега е депутат от „Единна Русия“, заместник-председател на Комисията по международни отношения на Руската Дума и член на Обществения съвет към президента на Руската федерация Владимир Путин. Пред него потвърдих желанието на БСП „Турски поток“ да мине през България, че АЕЦ „Белене“ е необратим проект и че Черно море трябва да е зона на мир и сигурност.

Обсъдихме културното сътрудничество и възможностите за по-осезаемо присъствие на руската култура и изкуство в България, по-специално в София. Заявих и категоричното наше желание за отмяна на санкциите срещу Русия, защото докато Европа е объркана и скована от тези санкции, Русия плаче, а Америка се смее." Това каза лидерът на БСП - София Калоян Паргов след срещата си с Карпов и изиграната партия.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар