Вторник, 14 Юли 2020

Четвъртък, 13 Юни 2019 10:00

Александър Симов: ГЕРБ разполага с държавния бюджет, за това и нямат проблем с парите!

„Знаем едно слизане на Борисов от джипа колко струва - по 15-20 милиона лева. На днешния рожден ден на Борисов му пожелаваме да е жив, здрав и да вземе да помисли за пенсия", каза Александър Симов от БСП в ожесточен спор по темата за партийните субсидии.

„ГЕРБ разполага с държавния бюджет, за това и нямат проблем с парите. Това е една дивашко-популистка идея. Подобно нещо като поведение от ГЕРБ, показва липсата на последователност. Защо след като ГЕРБ имат пари отказаха предложението ни.“, попита Александър Симов в сутрешния блок на Нова телевизия.

Няма предложение на ГЕРБ за партийните субсидии, а има решение от Министерски съвет. Борисов внесе предложение като решение на МС. Маските паднаха. Всички популисти, които искаха да сменят системата, започнаха да плачат за своите субсидии. Някои партии имат празен бюджет. Това заяви депутатът от ГЕРБ Маноил Манев по темата.

Манев изтъкна, че субсидиите на партиите в България са най-проверяваните финансови потоци. После поздрави премиера Бойко Борисов за рождения му ден.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Никога не сме се съревновавали с тази популистка вълна. Единствената партия, която заяви позиция и беше против това да се намалят субсидиите, беше ДПС. Политическите партии трябва да се финансират. Разходите им са публични. При условие, че субсидията няма да покрие разходите на партиите, ние трябва да отворим системата за финансиране и да кажем по кой модел и как ще стане това."

Това заяви зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Халил Летифов.

Запитан наистина ли движението ще внесе предложение за 0 лв. на глас, Летифов каза:
"Ще внесем предложението за 0 лева партийна субсидия. Ние не се съревноваваме в популистки войни. Едната възможност е американският модел за външно прозрачно финансиране, другия модел е европейски - чрез държавна субсидия."


"Ние сме от малкото партии със собствености, нямаме проблем с финансирането. Трябва да има таван до 5 милиона лева за субсидиите. Ние сме за междинно положение - партийните субсидии да са 4-5 лева", завърши по темата депутатът Александър Сиди от ВМРО.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар