Понеделник, 16 Септември 2019
Неделя, 16 Юни 2019 14:03

Служител на МВР в схемата за нелегално производство и разпространение на марков тютюн

Той е от "Жандармерията", ще бъде поискано да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража"

Служител на МВР е бил задържан заради участие в престъпна група за нелегално производство и разпространение на марков тютюн за пушене. От Специализираната прокуратура съобщиха, че той е участвал в разпространяването на стоката и е част от групата, задържана миналата седмица след операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в различни градове на страната. 

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Служителят е млад, работил е от скоро в МВР, служител е на "Жандармерията", ще бъде поискано да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", съобщи говорителят на Специализираната прокуратура Сийка Милева.

"Служителят на МВР беше задържан вчера при транспортирането с личния му автомобил на 30 чувала тютюн за пушене, което е над половин тон. Същият транспортира нарязания тютюн за пушене в повечето случаи с униформата си, за да не бъде забелязан и спиран от колегите си", уточни тя.

Престъпната група, в която влизат още 10 души, задържани миналата седмица, е ощетила държавата с над 3 милиона лева само от неплащането на акцизите. 

 

Източник: БНР, снимка: БГНЕС

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 16 Юни 2019 14:03
  МВР: Осем души са били задържани при разследването за шпионаж

  Чрез изградената схема се финансират мероприятия, които засягат националната сигурност на страната, каза председателят на ДАНС

 • Неделя, 16 Юни 2019 14:03
  Жандармерия пред ТЕЦ-овете на Ковачки (допълнена)

  Шефът на ДАНС е докладвал на главния прокурор, че се замърсява околната среда

 • Неделя, 16 Юни 2019 14:03
  Румен Радев: Властта е бетонирана в тесен кръг хора! Няма развитие, има бедност и корупция!

  Или апатията ще продължи да опразва България, или улицата ще помете статуквото.

  Трябват ясни правила и ред, които да се спазват от всички.

  Нужна е промяна за повече гражданско участие и контрол върху управлението.

  Обръщение на президента Румен Радев към народа и Народното събрание

  Използвам конституционното си правомощие да отправя обръщение към народа и Народното събрание в началото на настоящата сесия. Началото на всяка парламентарна сесия е заредено с надежда и повишени очаквания. Както, надявам се, и вие сте заредени с енергия за отговорни решения и действия след пълноценна почивка. Надявам се също, че среднощното „бдение“ пред екраните на тези от вас, които са следили за невероятните победи на Григор Димитров, да повлияе на работоспособността днес единствено в положителна посока.

Оставете коментар