Петък, 05 Юни 2020

Неделя, 16 Юни 2019 14:03

Служител на МВР в схемата за нелегално производство и разпространение на марков тютюн

Той е от "Жандармерията", ще бъде поискано да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража"

Служител на МВР е бил задържан заради участие в престъпна група за нелегално производство и разпространение на марков тютюн за пушене. От Специализираната прокуратура съобщиха, че той е участвал в разпространяването на стоката и е част от групата, задържана миналата седмица след операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в различни градове на страната. 

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Служителят е млад, работил е от скоро в МВР, служител е на "Жандармерията", ще бъде поискано да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", съобщи говорителят на Специализираната прокуратура Сийка Милева.

"Служителят на МВР беше задържан вчера при транспортирането с личния му автомобил на 30 чувала тютюн за пушене, което е над половин тон. Същият транспортира нарязания тютюн за пушене в повечето случаи с униформата си, за да не бъде забелязан и спиран от колегите си", уточни тя.

Престъпната група, в която влизат още 10 души, задържани миналата седмица, е ощетила държавата с над 3 милиона лева само от неплащането на акцизите. 

 

Източник: БНР, снимка: БГНЕС

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар