Петък, 05 Юни 2020

Неделя, 16 Юни 2019 18:24

"168 часа” зове за разстрел на симпатизантите на БСП

Уважаема г-жо Гочева, къде ще Ви бъде удобно да се събере цялата БСП, за да я разстреляте?

 

Тея от БСП са за разстрел, бе! Ахахахаааа...” С това заглавие една от най-преданите медии на всички управляващи на България за последните 30 години публикува коментар от фейсбук, подписан от някаква си световнонеизвестна дама с име Цветелина Стойчева, която пък от своя страна се позовава на още по-световно неизвестен и неназован „шумкар от Казанлък”, играещ ролята на фен на Корнелия Нинова в претендиращата за журнализъм публикацийка.

 

Материалът на "168 часа" досущ прилича на дописка от агенция „Една жена каза”, но страшното е, че резултатът, който се цели, е “разстрел”!

Разстрел на кого обаче? Логично, на подкрепящите Корнелия Нинова. За сведение на претендиращата за фактор в медийното пространство медия „168 часа”, привържениците на БСП са към 1 милион души.

Някак естествено възниква въпросът, г-жа Гочева и подопечните й журналисти всичките ли искат да разстрелят вкупом или само някои от тях?

Защото, историята много наподобява на едни други истории – от 1973, на един стадион в Чили, и от 2013 г. от Северна Корея.

И още. Масовите разстрели на неудобните ли въвеждаме в държавата, управлявана от “Граждани за европейско развитие”, г-жо Гочева? И на кой стадион точно да се събере БСП, че да я разстреляте?

Всъщност, крайно време е ръководството на Пресгрупата да се замисли, прави ли добра услуга на управляващата партия и нейния лидер чрез подобни публикации? Защото е видимо, ама направо е прозрачно, че една от сериозните медии в страната днес се е превърнала просто в пространство за подмазване на премиера. Подмазване, от което той всъщност май не се нуждае.

И всичко това става още по-жалко, тъй като реално “168 часа” не носи отговорност за етика и морал, тъй като не е сред подписалите Етичния кодекс на българските медии. Сред подписалите медии обаче е „24 часа” – другата медия, управлявана от г-жа Венелина Голева. Бърза справка пък пояснява, че г-жа Гочева, чиято медия ще разстрелва БСП, от 2001 г. е председател на борда на Фондация за етична журналистика. Е, това ли е етичната журналистика, г-жо председател?

Издателят и журналист Борис Ангелов също коментира публикацията на „168 часа”: „Венелина с етичния кодекс яки заглавия вади... В някоя страна щеше да я погне държавата, ама тя милионите, дължими на НАП не си иска...”

BIG5

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 16 Юни 2019 18:24
  Агоп Каспарян: Само Нинова предложи икономически мерки, близки до хората

  Голямата пропаст, която тепърва предстои между бедни и богати заради пандемията, поставя на дневен ред въпроса за прогресивно данъчно облагане. Целта е облекчаване данъчното бреме на по-бедните, казва икономистът в интервю за „Епицентър“

 • Неделя, 16 Юни 2019 18:24
  Нинова: Господа, говорещи за разцепление, използвайте внимателно думите

  „В ГЕРБ има разцепление. Там членове напускат и декларират, че отиват в партията на Цветанов. Защо нито един журналист не пита дали в ГЕРБ има разцепление, а всички го търсят в БСП, където го няма”, подчерта лидерът на БСП и увери, че бъдещето на БСП и на България сега е в ръцете на членовете на БСП.

   

  „Напоследък чувам коментари, че БСП се разцепва. Разцепление означава една част от членовете да напуснат партията и да си направят друга – както беше между Станишев и Първанов. В парламентарната група разцепление означава една част да напусне и да оформи самостоятелна група. Има ли и най-малък симптом за това? Не съм чула за такова нещо, а познавам добре процесите и настроенията и в партията, и в парламента.” Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред БСТВ.

  „Така, че, господа, говорещи за разцепление, използвайте внимателно думите. В ГЕРБ има разцепление. Там членове напускат и декларират, че отиват в партията на Цветанов. Защо нито един журналист не пита дали в ГЕРБ има разцепление, а всички го търсят в БСП, където го няма”, подчерта лидерът на БСП.

 • Неделя, 16 Юни 2019 18:24
  Депутатите приеха създаването на „Държавна петролна компания“

  Петър Кънев: Държавните бензиностанции са предложение на БСП от 2015 г.

Оставете коментар