Събота, 04 Юли 2020

Събота, 22 Юни 2019 09:01

Драгомир Стойнев: Отваряме вратата за олигархията. Трябва да има дебат за партийните субсидии

Конгресът на БСП не беше излишен, той потвърди реформата в партията, заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България”

 

"Конгресът на БСП не беше излишен, той потвърди реформата в партията. Всяка промяна се приема трудно. Искаме членовете на БСП да могат да избират лидера на партията, а не определени хора". Това коментира в "Панорама" Драгомир Стойнев от БСП.

По думите му, когато партията усети заплаха, винаги намира най-правилното решение. Структурите призоваха Корнелия Нинова да оттегли оставката си.

Той изрази надежда, че здравият разум ще надделее по отношение на партийните субсидии. За толкова важна тема, трябва да има дебат. Отваряме вратата за мафията и олигарсите, каза Стойнев.

Като политици не обяснихме, че тези пари служат на партиите да бъдат независими и да поддържат своите структури. А средствата са строго контролирани и се знае как се харчат. Защо сега и защо толкова се бърза - попита Стойнев. Според него се цели да бъде наказана опозицията преди местните избори.

"Не става въпрос за единия лев, а че отваряме вратата за олигархията. Коя фирма би отказала дарение на управляващата партия. В момента ГЕРБ се опитва да накаже опозицията преди местните избори. Новата субсидия трябва да е актуализирана от 1 януари 2020 г., а не преди местните избори", обясни Стойнев по темата за партийните субсидии.

Стойнев коментира и думите на Томислав Дончев, който също беше гост в това издание на "Панорама", че икономиката ни в този си вид е достигнала предела си.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Според Стойнев е важно да бъде обсъждано как ще се финансира преход в икономиката, дали държавата ще започне да работи на пазарен принцип, да има успешни мениджъри. Държавата трябва да присъства основно в отбраната, сигурността, транспорта, защо не и здравеопазване, коментира Стойнев.

 

Медия

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 22 Юни 2019 09:01
  Корнелия Нинова: Бъдете непримирими към несправедливостта, учете нови неща и се развивайте

  Поздравявам Младежкото обединение за енергията, която вложихме заедно в последните четири години в политиките за социална справедливост и грижа за младите хора. Четири много наситени години, с десетки срещи, кампании, протести, международни прояви в отстояване на семейно подоходно облагане, грижа да децата, културен чек, младежка заетост, помощ на възрастните хора. Настоящето ни изправя пред новите предизвикателства на високите технологии, изкуствен интелект и екологичните проблеми. Това са теми на бъдещето. Знам, че работите по тях и сте готови за тези предизвикателства. Радвам се, че с промените в БСП дадохме възможност на младите да участват активно в политиката и да прилагат нашите идеи на практика като кметове, общински съветници, депутати и евродепутати. Сега имате и собствено младежко предаване в Българска свободна телевизия. Изпълнете го със съдържание за проблемите на младите и грижа за тяхното бъдеще. Бъдете непримирими към несправедливостта, учете нови неща и се развивайте.

 • Събота, 22 Юни 2019 09:01
  Корнелия Нинова: Предлагам консолидация в интерес на хората, а не част от статуквото за собствен интерес

  Лидерът на БСП Корнелия Нинова присъства на отчетно-изборната конференция на общинската организация на БСП–Плевен заедно с депутатите Румен Гечев и Стефан Бурджев. Каквото и да се говори, фактите за последните четири години показват едно - БСП повишава доверието в себе си на всички избори

 • Събота, 22 Юни 2019 09:01
  БСП: Истината за чумата се разбра. Сега търсим справедливост

  Вигенин и Нинова ще осигурят юридическа подкрепа на животновъдите, които ще заведат дела за нанесените им вреди

Оставете коментар