Вторник, 19 Ноември 2019
Сряда, 26 Юни 2019 14:59

КФН е изпратила резултатите от проверките в “Еврохолд“ в прокуратурата, ДАНС и НАП

От “Еврохолд“ обявиха, че не се притесняват от проверката

 

Комисията за финансов надзор (КФН) е изпратила резултатите от проверките в “Еврохолд“ в прокуратурата, ДАНС и НАП.

От съобщението, качено на сайта на регулатора, не става ясно какви са изводите от проверките на кандидат-купувача на българските активи на ЧЕЗ.

Предстои проверка да направят и от Комисията за конфликт на интереси.

От “Еврохолд“ още в началото на седмицата обявиха, че са предоставили необходимите документи и не се притесняват от проверката.

Сделката на стойност 335 млн. евро ще бъде финансирана от заем от две банки и собствен капитал, набран от фондовата борса. 

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 26 Юни 2019 14:59
  „Еврохолд“ оспори забраната на сделката с ЧЕЗ

  Компанията внесе жалба в Административен съд – София област. ЧЕЗ също предприе административни мерки срещу решението на българския регулатор

 • Сряда, 26 Юни 2019 14:59
  Дългата ръка на Държавна сигурност управлява Efbet (документи)

  Прословутият Стефан Найденов – Цеката бил агент на 6-то управление с псевдонима Николов.

  По отношение на веригата казина Efbet, сянката на Държавна сигурност далеч не е сянка, а съвсем ясен и реален образ. Основен неин собственик е Стефан Найденов, известен с прякора Цеката. Същият е бил агент на 6-то управление на ДС с псевдоним Николов, показва официална справка на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българска народна армия.

  Медията ни разполага с две справки с идентично съдържание. Първата е Решение 72 от 03.08.2009 година, а втората е Решение 2-528 от 29.06.2015 година. И двете са извършени на основание по чл. 26 ал.1 т.2 от Закона за принадлежност към ДС и в частност по чл.3, ал.2 т.11 за „еднолични търговци, които организират хазартни игри; членове на управителни, контролни и надзорни органи и прокуристи на юридически лица, организиращи хазартни игри“.

 • Сряда, 26 Юни 2019 14:59
  Трима души са в ареста за купуване на гласове в Горна Оряховица

  Дежурни звена от прокурори и служители работят на 2 и 3 ноември 2019 г. във районни, окръжни и апелативни прокуратури, в Софийска градска прокуратура и в Специализираната прокуратура

Оставете коментар