Петък, 22 Ноември 2019
Понеделник, 19 Август 2019 17:02

Обвиниха собственика на запалилото се депо за отпадъци край Дупница

Наложена му е мярка "парична гаранция" в размер на 5000 лева

 

Едно лице е с повдигнати обвинения за пожара край Дупница, причинил тежки щети на автомагистрала „Струма“. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова по време на брифинг в Кюстендил.

 „Макар към момента да са повдигнати обвинения на едно лице, то това не означава край на досъдебното производство. Тоест, кръгът на обвиняемите лица е възможно да се разшири с оглед на поставените от Окръжна прокуратура – Кюстендил и други линии за разследване“, посочи още прокурор Арнаудова.

Тя добави, че до момента са извършени множество процесуално-следствени действия, предприети са и такива по повдигане на обвинения на конкретно лице.

По думите на прокурор Румяна Арнаудова разследването се води под специален надзор.

Окръжната прокуратура е определила мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 5000 лева. 

Отсечката на АМ „Струма“ край Дупница е затворена. Не е ясно и колко ще струва ремонтът на щетите върху мостовото съоръжение. По-рано днес експерти от Университета по архитектура строителство и геодезия, които обследват пораженията по колоните на моста, заявиха, че предвиждат ремонтът да отнеме поне месец и половина.

В момента трафикът минава по обходния маршрут през път Е-79.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 19 Август 2019 17:02
  България е на 2-ро място по рециклиране на пластмасови отпадъци

  В сравнение с 2005 г. тези обеми са се увеличили с 18 на сто в Евросъюза

 • Понеделник, 19 Август 2019 17:02
  Рим изпраща отпадъците си в България

  Италианската столица е започнала преговори с България да поеме част от римските отпадъци

 • Понеделник, 19 Август 2019 17:02
  Пожар във военния завод "Дунарит"! Евакуират работниците и децата от близките учебни заведения

  В близките Николаево и Мартен са предприети мерки за извеждане на децата от детските градини и училищата, за да се избегнат наранявания при евентуална взривна вълна.

  Пожар гори във военния завод “Дунарит”, всички работници са евакуирани. На мястото на инцидента има много коли на пожарната и Бърза помощ, предаде БГНЕС. Всички работници са евакуирани от завода. Няма данни за пострадали хора.

  Сигнал за пожара е подаден след 11 ч. На място са изпратени екипи на пожарната и Спешна помощ. Областният управител също пътува към завода.

  Няма данни за експлозия, съобщи директорът на Главна дирекция “Пожарна и аварийна безопасност” комисар Николай Николов. Той потвърди, че пожар в цеха има. В населените места в близост – село Николаево и град Мартен, са предприети мерки за извеждане на децата от детските градини и училищата, за да се избегнат наранявания при евентуална взривна вълна, каза за bTV кметът на Русе Пламен Стоилов. Има опасност пожарът да се разпространи и да засегне други обекти. Осигурен е оглед от въздуха.

Оставете коментар